Avicii och Lykke Li fick två priser vardera under kvällens Grammisgala - men ingen av dem var närvarande vid galan. Veronica Maggio, som vann flest priser med sina tre grammisar, fanns dock på plats för att ta emot priserna.
Avicii och Lykke Li fick två priser vardera under kvällens Grammisgala - men ingen av dem var närvarande vid galan. Veronica Maggio, som vann flest priser med sina tre grammisar, fanns dock på plats för att ta emot priserna.

Två av tre storvinnare missade galan

Publicerad

Grammisgalan hade tre verkliga vinnare.

Men bara en av dem fanns på plats.

Både Avicii och Lykke Li höll sina tacktal via förinspelade videoklipp.

Dj-stjärnan Avicii och poppiga Lykke Li flåsade Veronica Maggio i nacken under Grammis-loppet. Men ingen av de två stjärnorna var närvarande på galan.

I Aviciis fall handlar det om sjukdom - han har under de senaste två veckorna varit inlagda på sjukhus för magsmärtor, men har nu skrivits ut. Varför Lykke Li valde att inte närvara, utan att hålla sitt tacktal via ett förinspelat videoklipp, klargjordes inte under galan.

– Jag tycker att det är tråkigt att jag inte kan vara med i kväll. Det här är det finaste priset man kan få, sa Lykke Li och läste upp ett väl inrepeterat tacktal hon skrivit ner för hand i en svart anteckningsbok.

"Tack för allt"

Även Avicii var rörd över priset och tackade, föga originellt, sina fans och sin manager.

– Tack för allt ni gjort för mig, sa Tim Bergeling, alias Avicii, som hade rest sig från sjuksängen och såg ut att må förhållandevis bra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag