Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4:s svar efter tittarnas kritik – matdetaljen i ”Nyhetsmorgon”

Flera gånger under året har kritik riktats mot ”Nyhetsmorgon” av tittarna, för de bristfälliga hygienrutinerna kring matlagningen i programmet.
Nu ger TV4 svar på tal efter nya anklagelser, den här gången mot ”Kockarnas kamp”-profilen Erik Videgård.
”Köket i Nyhetsmorgon är inte ett restaurangkök utan syftet är att visa och inspirera till matlagning i en visuellt trevlig miljö”, skriver TV4 i ett svar på sin Facebook-sida.

Flera gånger under året har kritik riktats mot ”Nyhetsmorgon” av tittarna, för de bristfälliga hygienrutinerna kring matlagningen i programmet.

Nu ger TV4 svar på tal efter nya anklagelser, den här gången mot ”Kockarnas kamp”-profilen Erik Videgård.

”Köket i Nyhetsmorgon är inte ett restaurangkök utan syftet är att visa och inspirera till matlagning i en visuellt trevlig miljö”, skriver TV4 i ett svar på sin Facebook-sida.

På lördagen stod Jenny Alversjö, 45, som programledare i ”Nyhetsmorgon”, där hon hade proffskocken Erik Videgård, 59, som matlagande gäst.

Men efter inslaget där Videgård tillagade lammkött i studion var det flera upprörda tittare som kritiserade hygienen i tv-programmet på sociala medier.

”Men FY, be kocken ta av sig ringar och klocka!!! Fruktansvärt ohygieniskt”, skrev en person.

”Håller med dig. Tyvärr inte första gången. Skitäckligt han är trots allt lite av en känd kock och inte vet bättre. Vem vill äta av maten han lagat”, skrev en annan person.

”Inte ett restaurangkök”

Det är inte första gången det riktats kritik mot ”Nyhetsmorgons” matlagningsinslag. Tidigare i år var det kocken Jessica Frejs, 29, matlagning som hamnade under hygienlupp, när hon hade håret hängande löst, och inte tvättade händerna innan hon grävde i maten.

Nu väljer TV4 att svara på all kritik från tittarna. I en kommentar på kanalens Facebooksida förklarar de att de är medvetna om att ”Nyhetsmorgons” kök inte håller samma standard som en restaurang – men att det är något alla på plats är medvetna om.

”Köket i Nyhetsmorgon är inte ett restaurangkök utan syftet är att visa och inspirera till matlagning i en visuellt trevlig miljö. Detta är samtliga i studion medvetna om och ingen tvingas till att äta maten. Därför får kocken avgöra själv om den väljer att ta av eller ha på sig ringar”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.