Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4 visade fel nummer i sändning – hon åkte ut

Här visar TV4 numret 099 -414 01 under Fridas framträdande. Det var fel nummer.
Här har TV4 bytt till det rätta numret. Foto: TV4

Här går det fel i direktsändningen av "Idol" under onsdagskvällen. 

Det var när Frida Hörnquist, 16, sjöng som kanalen visade fel nummer i direktsändningen – och programledaren Pär Lernström var tvungen att avbryta juryn för att rätta till misstaget.

– Innan juryn säger sitt vill jag påpeka en sak. Rätt nummer till Frida är 099 - 414 02 och inget annat, säger han. 

Frida åkte ut i slutet på avsnittet – men TV4 hävdar att missen inte påverkade resultatet. 

Frida Hörnquist, 16, har imponerat stort på juryn under "Idol"-resan. Trots att hon är säsongens yngsta deltagare har hon fått flera lovord under de program som varit och beskrivits som startfältets enda "rocktjej". 

Frida Hörnquist berättade innan hon skulle sjung att hon var nervös – och att stora delar av familjen var på plats i publiken för att stötta henne.

– Ja, jag är jättenervös. Det betyder jättemycket för mig. De har åkt hit, och nu vill jag att de ska tycka att det är bra, säger Frida i sändningen.

Från början visade TV4 01 på slutet i röstningsnumret. När det i stället skule vara 02.

Missen i direktsändningen 

16-åringen valde sången "A-YO" av Lady Gaga, men när hon började sjunga så blev det fel. TV4 visade fel röstningsnummer i tv-rutan, något som senare rättades till. Men till en början stod det 099 - 414 01, medan det rätta numret för att ringa in och rösta på Frida Hörnquist var 099 - 414 02. 

Något som Pär Lernström var tvungen att berätta – och då han fick avbryta juryns utlåtande direkt efter Frida Hörnquists framträdande.

– Innan juryn säger sitt vill jag påpeka en sak. Rätt nummer till Frida är 099 - 414 02 och inget annat. Det stod ett annat nummer först, men det är detta som gäller. Och det är ju viktigt, eller hur, berättade Lernström.

Efteråt hyllades Frida av "Idol"-juryn.

– Jag ryser nu. Detta var jättebra. Nu mår jag bra! I love you, sa Kishti Tomita.

Även Nikki Amini ställdes in i hyllningskören:

– Du har gått från klarhet till klarhet. Det vi har sett nu är att du kan ta nästa steg och verkligen leverea i fredagsfinalerna.

Anders Bagge fortsatte:

– Jag håller med mina kolleger. Du kan ha en häftig resa framför dig i höst. 

Men prestationen räckte inte. Frida åkte ut efter tittarnas omröstning. 

TV4 hävdar att missen i direktsändningen inte påverkade resultatet:

– Vi beklagar att det inledningsvis stod fel nummmer på en deltagares grafik. Så fort vi upptäckte detta rättade vi till och Pär gick in med en korrigering. Vi har säkerställt att det på intet sätt har påverkat kvällens resultat, säger Malin Knave, exekutiv producent för "Idol". 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.