Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4:s plan för ”Let's dance” – första samkönade dansparet

Dramat i publiken – som tittarna missade.
Andreas Lundstedt kommer tävla i ”Let's dance”.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Lundstedt ska dansa tillsammans med Tobias Bader.
Foto: OLLE SPORRONG

”Let's dance” gör historia, när de i vår har med det första samkönade dansparet i tävlingen, enligt uppgifter till Expressen.

I vår planerar TV4 att ha låta artisten Andreas Lundstedt och dansaren Tobias Bader utgöra ett av paren som tävlar i dansprogrammet.

– I nuläget kommenterar vi inte några spekulationer kring deltagarna, säger Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för ”Let's dance”.

”Let's dance” bryter ny mark. Den nya säsongen av dansprogrammet i TV4 planerar nämligen produktionen inte bara att ha danspar med en man och en kvinna – för första gången kommer ett samkönat danspar vara med och tävla.

Enligt uppgifter till Expressen ska tidigare Alcazar-medlemmen Andreas Lundstedt att dansa tillsammans med Tobias Bader, som senast dansade med artisten LaGaylia Frasier.

När Expressen når Tobias Bader förnekar han uppgifterna om att han ska dansa med Andreas Lundstedt, och menar att han inte får veta vem han ska dansa med förrän nästa vecka.

– Nä, jag har inte fått några besked än, för vi ska inte börja förrän tionde april. Det är mer än vad jag vet, säger ”Let's dance”-dansaren.

Hur ställer du dig till om det skulle vara ett samkönat danspar med i ”Let's dance”?

– Det skulle vara coolt. Det får man ta ställning till om man vill dansa så, det blir en helt annorlunda säsong. Det ligger väl i tiden med allt som händer, säger Tobias Bader.

Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för ”Let's dance”, vill inte kommentera uppgifterna – men säger att hon ser fram emot att presentera paren de kommande veckorna.

– I nuläget kommenterar vi inte några spekulationer kring deltagarna, säger Amanda Hjärtmyr.

Amerikanska ”Let's dance” utan samkönade par

Aldrig tidigare har två män – eller två kvinnor – dansat tillsammans i svenska ”Let's dance”. Inte heller den brittiska eller amerikanska versionen ”Dancing with the stars” har haft något samkönat par.

Förra året hade den danska versionen av programmet, ”Vild med dans”, sitt första manliga danspar, när skådespelaren Jakob Fauerby och dansaren Silas Holst tävlade tillsammans.

Andreas Lundstedt har inte återkommit för att svara på frågor angående hans planerade medverkan i ”Let's dance”.

Kommer du ihåg vem som vann Let's dance 2018..?

Vinnarintervju med Jon Henrik och Katja.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.