Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4:s plan för att stoppa sabotaget

Nour El-Refai: ”Det är så jävla coolt att hon är här”
Programledare David Helenius funderar på vem som gömmer sig under kostymen.
Foto: Emma Larusdottir/TV4
Programmet innehåller också en jury med bland andra Felix Herngren och Nour El-Refai.
Foto: TV4 / TV4

Tittarna förstör för varandra. 

Kändisarna bakom maskerna i TV4-satsningen ”Masked singer” avslöjas på nätet så fort programmet släpps på play-tjänsterna.

Anledningen: Det går att spola fram sändningen och se när masken lyfts.

– Om det här påverkar tittarna i en större utsträckning än det har gjort hittills så kommer vi strypa möjligheten att gå framåt i programmet, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk till Aftonbladet

Programmet ”Masked Singer” går ut på att kändisar sjunger låtar i kostym. När en deltagare röstas ut ur tävlingen lyfts masken och tittarna får veta vilken kändis som gömt sig där under.

Alla program är förinspelade och släpps på play-tjänsterna TV4 Play och Cmore samtidigt som det visas direkt på linjär-tv. 

Kändisarna avslöjas på förhand

Kruxet är att det i play-tjänsterna går att spola fram i sändningen och direkt få reda på den kostymerade kändisens identitet.

Som en följd av det läggs kändisarnas namn ut på nätet, bland annat på uppslagsverket Wikipedia. 

– Vi noterade redan förra fredagen att det började ske och vi har en beredskap för om det skulle sprida sig ännu mer, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk till Aftonbladet.

TV4:s plan för att stoppa sabotaget

Han menar att om kanalen får fler indikationer på att det förstör tittarupplevelsen kommer ”on demand”-funktionen helt sonika tas bort.

– Vi kan lägga ut den linjära sändningen även på TV4 play. Det fungerar då ungefär som en direktsändning, att man inte kan spola framåt, säger Arefalk till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.