Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4:s oro – efter Klara Linds vinst

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Sveriges mästerkock" har korat en vinnare - Klara Lind tar hem matlagningstävlingen.
Här vinner Klara Lind Sveriges mästerkock
Klara Lind och Gillis Thalbäck i final.
Klara Linds segerjubel.
Klara Lind vann Sveriges Mästerkock.
Klara Lind
1 / 7

"Sveriges mästerkock" har korat en vinnare - Klara Lind tar hem matlagningstävlingen.

Men när Lind fick veta att hon vann föll hon ihop i sambons armar, och oroade produktionen under inspelningen av finalen.

– De på produktionen sa "vi trodde du hade svimmat", berättar Klara Lind.

Efter en nervös finalkamp stå det klart - Klara Lind, 28, vinner "Sveriges mästerkock".

– Det är helt otroligt, så kul. Det blir bara superlativ, det är eufori, säger Klara Lind lyckligt, och tillägger:

– Det har varit en pärs att hålla det hemligt.

Från början hade hon svårt att tro att hon skulle lyckas ta sig till final, och ännu mindre lyckas vinna hela tävlingen.

– Det var oerhört avlägset i början, sen kände jag mer och mer att jag kan nog ta det här I början var det mer "snälla, såga inte mig", säger Klara Lind.

Finalen i "Sveriges mästerkock" var minst sagt påfrestande för vinnaren, och hon berättar att hon var oerhört nervös när hon skulle få veta vem det var som vann - hon eller Gillis Thalbäck.

– Jag kunde inte prata, jag var helt färdig, säger hon.


Klara Lind vann "Sveriges mästerkock".


LÄS MER: Här är de värsta skandalerna i "Sveriges mästerkock"


Klara Lind skrämde TV4


LÄS MER: Därför bryter han ihop i Sveriges Mästerkock


Klara Lind trodde att hon skulle bryta ihop. Något som även syntes utåt - så pass att hela produktionen trodde att hon skulle svimma när hon fick veta resultatet.

– Jag trodde på riktigt att jag skulle svimma, jag stod och skakade. När jag hörde mitt namn kastade jag mig i min sambos famn, och de på produktionen sa "vi trodde du hade svimmat", berättar Klara Lind.

Nu ska Klara Lind, som har hållit vinsten hemlig sedan i december, fira ordentligt. Förutom att hon nu har titeln "Sveriges mästerkock", så har hon också vunnit 250 000 kronor och ett kokbokskontrakt.

Sedan väntar en ny del i hennes karriär - och Klara Lind drömmer stort.

– Man kan inte göra så mycket innan det är officiellt att man har vunnit. Men det vore kul att göra allt från att hålla i en kurs, till att ha ett matlagningsprogram, eller göra catering. Allt man vill och har drömt om, säger Klara Lind.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.