Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4:s ord om Martin Timell – utreddes internt

Under de senaste dagarna har flera tidigare medarbetare på "Äntligen hemma" trätt fram och berättat att Martin Timell har betett sig illa på kanalen under flera år. 

Under 22-nyheterna på onsdagskvällen berättar kanalens programchef Anna Rastner att kanalen gjorde en utredning för två år sedan.

– Vår uppfattning är att det har blivit mycket bättre efter att vi gjorde det här arbetet, säger hon i nyhetssändningen. 

 

Martin Timell ska ha sagt tillmälen som "bög" och "hora" till både manliga och kvinnliga medarbetare under flera år, och han ska även ha tafsat på en kvinna när han var programledare under "Deal or no deal". 

– Jag har bevittnat hans rasistiska, sexistiska och homofobiska skämt. Eller skämt, men i hans värld är det skämt, säger Ola Fredholm, som tidigare jobbade på "Äntligen hemma".

"Fanns en hel del problem"

TV4:s programchef Anna Rastner har inte velat uttala sig i enskilda frågor efter anklagelserna mot Martin Timell. 

Men under TV4:s nyhetssändning klockan 22 under onsdagskvällen säger hon att kanalen utredde arbetsmiljön för två år sedan. 

– Det visade sig att det fanns en hel del problem och vi har också vidtagit åtgärder och det har blivit förändringar efter det.

TV4:s reporter säger då i sändningen: Frågan är om det har räckt?

– Vår uppfattning är att det har blivit mycket bättre efter att vi gjorde det här arbetet, svarar Anna Rastner.

Ville inte svara på frågor

Personer som jobbat med inredningsprogrammet "Äntligen hemma" på 1990-talet har berättat för Expressen om en sexistisk kultur med opassande kommentarer, men väljer att vara anonyma.

Anna Rastner har skrivit i ett mejl till Expressen att hon inte kan kommentera i enskilda frågor, men menar att åtgärder har gjorts på "Äntligen hemma"-redaktionen sedan Lulu Carter slutade 2013.

"Det riktades då liknande kritik mot arbetsförhållandena inom produktionen. Det här var något vi tog på stort allvar och vi vidtog därför, tillsammans med produktionsbolaget Meter, en rad åtgärder som bland annat innebar att vi tillsatte en utredning för att komma tillrätta med eventuella missförhållanden på redaktionen. Där framkom att det fanns ett antal arbetsmiljöproblem. Som en följd vidtogs flera åtgärder och förändringar." skriver Rastner.