Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4:s nya hårda krav – för att rädda ”Let's dance”

TV4 ger inte upp ”Let's dance” – hårda kraven
Let's dance har haft uppehåll i flera veckor på grund av coronaviruset.Foto: Olle Sporrong / Expressen / OLLE SPORRONG
Tony Irving har isolerat sig.Foto: OLLE SPORRONG
Andreas Lundstedt tävlar med Tobias Bader.Foto: OLLE SPORRONG
Jan Björklund tävlar i ”Let's dance”.Foto: OLLE SPORRONG

TV4 gör allt i sin makt för att rädda den pågående säsongen av ”Let's dance”, som hotas av pandemikrisen.

Efter två veckors uppehåll drar nu dansträningarna i gång – med hårda krav på att deltagarna ska bevisa att de är friska.

– Det är väldigt stränga regler, säger jurymedlemmen Tony Irving.

TV4 och produktionsbolaget Mastiff kämpar för att inte tvingas ställa in vårens ”Let's dance”, kanalens största flaggskepp.

Produktionen drabbades av sjukdomsfall efter premiären, och det beslutades om två veckors uppehåll från direktsändningarna. Nu är målet att danstävlingen ska dra i gång som vanligt efter påsken, den 17 april.

Redan i helgen inleds dansträningen för de tävlande paren, och de har hårda krav på sig för att undvika att smittan sprids.

Enligt uppgifter till Expressen ska blodprovstester vara en metod man använt sig av för att få svar om personer smittats av coronaviruset eller inte. 

”TV4 gör allt vi kan för att produktionen ska vara en trygg arbetsplats”, meddelar Lina Berggrén, presschef på TV4.

Dansaren Jasmine Takacs, som dansar med Anders Jansson, berättar att kanalen hållit löpande kontakt med dansparen under uppehållet. Varannan dag lämnar de en hälsorapport till TV4 där de beskriver sitt mående.

– De checkar in med en hur man mår varannan dag, säger hon.

 

 

Stränga regler

Enligt uppgifter som Expressen har tagit del av har produktionen fått direktiv där kravet på social distansering återigen inskärps – alla måste vidta stora försiktighetsåtgärder både på arbetsplatsen och i privatlivet. 

En av de som helt isolerat sig är jurymedlemmen Tony Irving. Han har bara hållit sig i hemmet i Norrtälje sedan inspelningen av specialavsnittet för snart två veckor sedan, då han dansade med fjolårets vinnare Kristin Kaspersen.

– TV4 och Mastiff tar det här på största allvar, det är väldigt stränga karantänregler och hygienregler, säger han.

Ett verktyg som kanalen har använt sig av är att göra tester med febertermometer när medlemmar i produktionen anländer till träningen eller tv-studion.

– Det har man haft sedan början. När jag var i studion och tränade med Kristin för två veckor sedan kontrollerade de min kroppstemperatur det första de gjorde, säger Tony Irving.

 

Gunilla Perssons hårda krav på Sverige i krisen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.