Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4:s mejl till tittarna: ”Här köper du knark”

Anders Öfvergård: "Lite läskigt"
”Det är olyckligt”, säger Anders Öfvergård om TV4:s kundutskick.
Mejlet från TV4.
Anders Öfvergård är aktuell med ”Anders och knarket”. Foto: OLLE SPORRONG

I nya TV-programmet ”Anders och knarket” går Anders Öfvergård till botten med narkotikan i Sverige.

Inför programmet har TV4 Play-användare fått ett mejl med ämnesraden ”Här köper du knark i din stad (vi har hela listan!)”.

– Det är olyckligt och väldigt illa skrivet, säger Anders Öfvergård.

Anders Öfvergård, 51, kanske allra mest känd som ”arga snickaren”, har i en ny dokumentärserie på TV4 granskat narkotikan, handeln runtomkring den, och dess effekter, både på människor och på samhället i stort.

Under måndagen skickades ett mejl ut till kunder på TV4 Play med en länk till premiäravsnittet på TV4 Play. 

Ämnesraden på kundutskicket lyder: ”Här köper du knark i din stad (vi har hela listan!)”.

”Vi tycker att det här är ett oerhört viktigt ämne som förtjänar all uppmärksamhet. Därför har ämnesraden i detta utskick spetsats till för att väcka intresse. Om någon tagit illa vid sig beklagar vi men jag tror de flesta förstår att det är en blinkning till en klassisk kvällstidningsrubrik”, skriver Mia-Li Hallengren, pressansvarig för ”Anders och knarket” på TV4, i ett uttalande till Expressen.

Öfvergård: ”Väldigt illa skrivet”

Anders Öfvergård själv reagerar på ämnesraden.

– Det måste du nog ta med fyran, för jag kan inte riktigt ta på mig ansvaret för vad de har skrivit. Jag kan inte säga mer än att det är olyckligt och jag tycker det är väldigt illa skrivet.

– Jag vill belysa problemet hur det ser ut i Sverige. Jag tycker det är ett problem som det ser ut i dag. Att skicka ut det där för att skapa någon rubrik, det tycker jag är jätteolyckligt, forsätter han.

”Anders och knarket” sänds i tre avsnitt med start på måndag 25 november kl 21.00 på TV4 och TV4 Play och C More.

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.