Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4:s krisplan för "Lotta på Liseberg"

TV4:s populära sommarprogram sänds från Göteborg
Måndagens sändning av ”Lotta på Liseberg” svävar i osäkerhet, på grund av risk för starka vindbyar i Göteborgsområdet. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Lotta Engberg. Foto: NORA LOREK

Måndagens sändning av ”Lotta på Liseberg” svävade länge i osäkerhet, på grund av starka vindbyar i Göteborgsområdet.

Inför sändningen jobbade TV4 med en krisplan – utifall att ovädret skulle påverka själva sändningen.

– Det handlar bland annat om att säkra upp lösa föremål och säkra upp teknik som kan drabbas av vindarna, säger exekutive producenten Jonathan Nordin.

Under måndagskvällen var det dags för säsongens andra avsnitt av ”Lotta på Liseberg” på TV4 – men produktionen svävade länge i osäkerhet på grund av starka vindbyar i Göteborgsområdet.

TV4 jobbade därför med en krisplan – utifall att ovädret skulle påverka förutsättningarna för sändningen.

– Vi följer prognoserna varje timma och just nu är det risk för vindbyar i stormstyrka vid 20:00 när vi startar kvällens allsång. Säkerheten är prioritet så vi arbetar tillsammans med Liseberg på en krisplan. Det handlar bland annat om att säkra upp lösa föremål och säkra upp teknik som kan drabbas av vindarna, sa exekutive producenten Jonathan Nordin inför sändningen.

Flera kända artister gästar programmet

I måndagens program kom Kikki Danielsson, Anna Bergendahl, Eric Saade samt Hanna Ferm & Liamoo på besök.

Lotta Engberg, 56, har varit allsångsledare för ”Lotta på Liseberg” i sammanlagt 15 säsonger – och programledaren menar att det är, i princip, omöjligt att sluta med uppdraget.

– Jag tycker att vi har en jättebra uppställning i år. Det blir både nya och gamla bekantskaper för mig, berättade hon nyligen för Expressen.

Under förra veckan så saknades TV4:s allsångsprogram i rutan. Anledningen var att Sverige spelade åttondelsfinal i fotbolls-VM. Lotta Engberg menar att hon inte hade några problem med att stryka på foten – särskilt efter triumfen mot Tyskland under lördagskvällen.

– Det är ju fantastiskt. Det gjorde inte särskilt mycket att det var ett uppehåll förra veckan.