Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4:s hemliga plan för Sven-Bertil Taube

Sven-Bertil Taube fick hjälp av en blindhund under "Så mycket bättre".
TV4 la upp en plan för artisten i programmet.
Foto: Olle Sporrong

Sven-Bertil Taube tog hjälp av en ledarhund i "Så mycket bättre", där han kämpade mot synfelet.

TV4:s oro för artistens dåliga syn gjorde att de satte upp en plan inför inspelningen med Taubes hustru Mikaela – samtidigt tvingades Taube ställa in aktiviteter.

– Vi var rätt så ifrågasättande inför projektet, säger Sven-Bertils hustru Mikaela.

Sven-Bertil Taubes synfel gjorde att de andra "Så mycket bättre"-deltagarna stundtals fick ta hand om den folkkära artisten under inspelningen.

– De var väldigt omhändertagande. Alla var mycket förekommande och hjälpsamma med mig och Ison tog hand om mig tidigt och tog mig under armen när vi skulle promenera över ängarna, säger Taube.

Samtidigt fick Taube ställa in flera aktiviteter. Vid ett tillfälle seglar artisterna, med Taube tvingas vara kvar på stranden.

De krävande inspelningarna var också ett hinder för den folkkära artisten.

– Det fanns ju en del aktiviteter som jag inte var med på eftersom jag inte kunde eftersom jag inte kunde se. Jag var inte med och seglade, jag satt en bit i från. Jag kan ju inte delta i segling eftersom jag inte ser, säger Sven-Bertil.


LÄS MER: Så hjälpte deltagarna Sven-Bertil Taube


TV4:s oro för Sven-Bertil Taube

Men trots bakslagen valde Sven-Bertil Taube att låtsas som att allt var bra.

– Sven-Bertil frös när vi skulle fota, men han höll masken trots att det var svinkallt, säger Andreas Kleerup.

TV4 var oroliga för hur hans medverkan i programmet skulle gå – och gjorde upp en plan tillsammans med Taube och hans fru Mikaela.

– Vi pratade med de människorna runt Sven-Bertil, hans fru och han själv vad det fanns för möjligheter, vi kände att det här är ju säkert något som vi kan få att funka, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4 och fortsätter:

– Vi var oroliga, men det fungerade ändå bra för Sven-Bertil. Vi var överraskade att det gick så smidigt som det gjorde.


LÄS MER: Sven-Bertil Taube hemma från sjukhuset

"Vi hjälpte Sven-Bertil"

Taubes hustru Mikaela:

– Vi var rätt så ifrågasättande inför projektet och Sven-Bertil tänkte mycket på om han skulle vara med eller inte. Det var vissa saker som var komplicerade på grund av att han inte ser så bra, säger hon.

Det fanns också en oro på grund av Taubes ålder.

– Han visste inte vad han kunde tillföra. Det är inte så himla vanligt att 80-åringar är med i det programmet, säger hon.

"Så mycket bättre deltagarna såg det som självklart att hjälpa Sven-Bertil Taube på grund av hans dåliga syn.

– Han ser ju inte så bra så vi hjälpte honom. Jag tog honom under armen och hjälpte honom när vi skulle gå någonstans, säger Ison Glasgow.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.