Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4:s dolda avtal med Löwengrip – för lyxhuset

Isabella Löwengrip intervjuas av Expressen i ett annat syfte i huset på Lidingö i januari. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Matias Varela, som spelar bankchef, syns i Löwengrips enorma ”walk-in-closet”. Foto: C More / TV4 / Fartblinda
Här syns skådisen i ett av Löwengrips sovrum. Foto: C More / TV4 / Fartblinda

C More och TV4 hyrde Isabella Löwengrips lyxvilla på Lidingö under inspelningarna av den nya dramaserien ”Fartblinda”.

I serien syns stjärnskådisen Matias Varela traska runt i entreprenörens sovrum och enorma ”walk-in-closet”.

– Huset hyrdes ut under en veckas tid ungefär, och Isabella Löwengrips personal var på plats under delar av inspelningen för att säkerställa att allt gick bra, säger den exekutiva producenten Lisa Dahlberg.

C Mores och TV4:s nya dramasatsning ”Fartblinda” handlar om journalisten Bea Farkas som börjar gräva i skumraskaffärerna på banken där hennes älskare är vd. Bankchefen, som spelas av Matias Varela, bor i serien i en pampig villa i den flotta Stockholmsförorten Djursholm. 

Huset som fick tjäna som inspelningsplats är inte vilken lyxkåk som helst – produktionsbolaget hyrde nämligen bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrips hus på Lidingö. I ”Fartblinda” går Matias Varela, känd från bland annat ”Snabba Cash”, runt i huset. Bland annat syns han i ett sovrum och inne i en enorm garderob.

– När produktionen skulle hitta en inspelningsplats för deras hem föll valet på ett hus på Lidingö som det visade sig att Isabella Löwengrip hade köpt. Husets interiör passade perfekt med Peders och Sophies stil, så det var ett givet beslut att hyra det, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent för ”Fartblinda”.

Isabella Löwengrip såg till att ha folk på plats under inspelningen, berättar den exekutiva producenten. 

”Löwengrips personal var på plats”

– Huset hyrdes ut under en veckas tid ungefär, och Isabella Löwengrips personal var på plats under delar av inspelningen för att säkerställa att allt gick bra. Vi är jättetacksamma för att vi fick använda huset, berättar Lisa Dahlberg.

Hur mycket bloggaren och entreprenören fick betalt låter Dahlberg dock vara osagt.

– Vi kommenterar aldrig några ersättningsnivåer i våra avtal, men ”Fartblinda” är en av C Mores och TV4:s stora satsningar i höst så självklart betalar produktionen skälig ersättning till alla som vi samarbetar med, säger Lisa Dahlberg.

Den exekutiva producenten vill inte heller gå närmare in på huruvida Isabella Löwengrip riktade några specifika krav mot TV4 inför inspelningarna – exempelvis i form av vilka delar av huset som fick visas upp för tittarna.

Vill inte svara: ”Det är en avtalsfråga”

– Vi kommenterar inte innehållet i de överenskommelser våra produktioner gör med samarbetspartners. Det är en avtalsfråga. Vi är jätteglada över att Isabella släppte in produktionen i sitt hus, som vi får se mycket av i serien, säger Lisa Dahlberg.

”Fartblinda” bygger på boken med samma namn som är skriven av journalisten och programledaren Carolina Neurath. Serien går redan nu att strömma på C More och har premiär på TV4 den 2 september. Huvudrollen spelas av Julia Ragnarsson.