Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4:s besked om Alexander Bard

Alexander Bard får sitta kvar i TV4:s "Talang" efter kritiserade uttalen.Foto: OLLE SPORRONG
Miriam Bryant. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Alexander Bard kritiseras starkt för sina uttalanden om kvinnor och feminism på sociala medier.

Men trots önskemålen om att han ska sparkas som jurymedlem i "Talang" blir Bard kvar i programmet, meddelar TV4.

"Vi bor i Sverige, där vi har yttrandefrihet" skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för "Talang" till Aftonbladet.

I samband med metoo-rörelsen har tv-profilen Alexander Bard gått till attack mot kända kvinnor som kritiserar män. På sin Twitter har tidigare "Idol"-jurymedlemmen skrivit saker som:
"Låt oss kalla det Zara Larsson-syndromet. Kändisbitch hatar män. Män skriver och producerar hennes skivor, organiserar och promotar hennes turnéer, regisserar hennes musikvideor. Och bygger mikrofonerna och de sociala plattformarna, på vilka hon fortfarande hatar män".

Åsikterna har fått stark kritik från artister som Miriam Bryant, och flera personer vill nu att Alexander Bard inte ska sitta kvar som jurymedlem i TV4:s program "Talang".

 

LÄS MER: Bard petas –  efter kritiken

 

TV4 tar avstånd från Alexander Bard

 

LÄS MER: Parneviks stora ilska mot Alexander Bard

 

Lotta Andersson är exekutiv producent för "Talang" och menar att Bard inte är en talesperson för TV4, och att hans åsikter inte är deras.

”Först och främst känns det viktigt att säga att Alexander Bard inte är talesperson för TV4 utan han är anlitad som jurymedlem i ett av våra program, Talang. Vi tar ansvar för det som Alexander säger och gör i vårt program och angående de kritiserade uttalanden som Bard gjort i sina egna sociala medier så är det inget vi står bakom, utan vi tar tvärtom starkt avstånd från dem” skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

"Vi bor i Sverige, vi har yttrandefrihet"

Lotta Andersson konstaterar dock att Bard har rätt till sina åsikter, och får sitta kvar i programmets jury.

”Men vi bor i Sverige, där vi har yttrandefrihet. Den ger personer rätten att tycka, tänka och framföra sina åsikter, även om vi inte alltid delar dem – och det gäller även Alexander Bard” skriver hon till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.