TV4:s anmäls för reklamavbrott i ”Anchorman 2”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
TV4:s reklamavbrott i filmen "Anchorman 2: The legend continues" stred mot lagen, det anser Granskningsnämnden för radio och tv.
Foto: PARAMOUNT PICTURES/SPLASH NEWS / PARAMOUNT PICTURES/SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Granskningsnämnden om att påföra TV4 en straffavgift på 100 000 kronor.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

TV4:s reklamavbrott i filmen ”Anchorman 2: The legend continues” kan stå kanalen dyrt. 

Nu ansöker nämligen Granskningsnämnden om att påföra TV4 en straffavgift på 100 000 kronor då man anser att avbrottet stred mot lagen, det rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Nämnden påpekar i ansökan att kanalen vid ett stort antal tillfällen under senare år har överträtt regelverket om reklamavbrott och uppvisar därmed en ”tydlig nonchalans.”

Ett reklamavbrott i TV4:s sändning av filmen ”Anchorman 2: The legend continues” stred enligt Granskningsnämnden för radio och tv mot lagen. 

Nu vill nämnden att TV4 ska få en straffavgift på 100 000 kronor, vilket man ansökt om hos Förvaltningsrätten. 

Granskningsnämnden menar enligt ansökan att TV4 vid ett stort antal tillfällen under senare år överträtt regelverket för annonsavbrott. Därför vill man att kanalen i det här fallet ska få en förhöjd straffavgift. 

I ansökan står det: 

”Eftersom TV4 AB återigen överträtt bestämmelsen och på nytt uppvisat en tydlig nonchalans inför klara regler om hur program i tv-sändningar får avbrytas av annonsering, anser nämnden att den nu aktuella överträdelsen motiverar en särskild avgift om 100 000 kronor. 

– TV4 inväntar vad förvaltningsrätten kommer fram till och vill inte förekomma pågående process, säger Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4.

USA:s president blandade ihop Sverige och Schweiz på pressträff i Madrid på torsdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.