Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4:s kamp – för att rädda ”Let's dance”

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Siw Malmkvist har redan stoppats från ”Let's dance” på grund av coronarisken.

Nu slår TV4 en järnring runt produktionen för att programmet inte ska hotas.

– Det är ett väldigt fokus, det går ju inte att harkla sig. Det är klart att alla deltagare har ögonen på sig, säger Mikael ”Soldoktorn” Sandström som tävlar i ”Let's dance”.

Först tog TV4 beslutet att inte släppa in publik i ”Let's dance”-studion – detta efter beskedet att evenemang med över 500 person förbjuds på grund av smittorisken.

Sedan valde man att stoppa Siw Malmkvist, 83, från att tävla i programmet efter Folkhälsomyndighetens påbud om att alla över 70 år bör begränsa sina sociala kontakter den närmaste tiden.

Årets omgång av ”Let's dance” har premiär på fredag och för att säkerställa att underhållningsflaggskeppet verkligen ska kunna sätta segel har TV4 slagit en järnring runt produktionen för att undvika smitta.

Soldoktorn: ”Det påpekas dagligen”

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, är en av kändisarna som medverkar i år och han berättar att deltagarna har fått strikta förhållningsorder.

– Ja, det har vi. Dels följer vi de instruktioner som finns och är det så att man känner sig dålig så måste man ju säga till, det är varje människas ansvar. Det påpekas dagligen. Det är klart att TV4 är oerhört angelägna om att det blir av, säger han.

Fia Fång, exekutiv producent för ”Let's dance” på TV4, säger i en kommentar: 

”Vi följer de råd och rekommendationer som finns. All personal som kan utföra arbetet hemifrån gör det och de moment som behöver göras på plats, exempelvis inspelning av själva programmet utförs på plats med vissa förändringar. Exempelvis har vi ingen publik.”

”Säkrare att sitta i en stuga på fjället”

Hon berättar att man försöker skapa en så ”säker arbetsmiljö som möjligt” men att det inte ”inte är osannolikt att någon i produktionen kommer behöva stanna hemma” på grund av sjukdom.

Då kommer vi lösa det från fall till fall”, säger Fia Fång. 

Mikael Sandström, som annars medverkar i TV4-program som ”Nyhetsmorgon” i sin roll som läkare, tror inte att det är någon ökad risk för smitta inom ”Let's dance”-produktionen så länge det inte slarvas.

– Så länge det sköts rätt är det ingen ökad risk. Men visst, det skulle vara säkrare att sitta i en stuga på fjället men det är ju ingen som vill leva så, säger han.

Siw Malmkvist ersätts inte i ”Let's dance”

Siw Malmkvist uttalade sig tidigare i veckan efter beskedet att hon stoppas från programmet.

– Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med. Men nu måste vi alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra allt vi kan för att hejda smittspridningen, sa hon och berättade samtidigt att hon mår bra.

TV4 har i stället erbjudit henne en plats i nästa säsong av programmet. Hon kommer dock inte att ersättas – hur det ska lösas produktionstekniskt, i vanliga fall ska en deltagare åka ut varje vecka förutom premiären, är inte klart.

”Ingen ersättare kommer hoppa in i stället för Siw Malmkvist i 'Let’s dance'. Vi arbetar ständigt med att utveckla innehållet i programmet men exakt hur det kommer att se ut produktionsmässigt får vi återkomma till”, säger exkeutiva producenten Fia Fång i en kommentar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.