Carola stod nästan naken - inför hela svenska folket. Foto: Stefan Söderström
Carola stod nästan naken - inför hela svenska folket. Foto: Stefan Söderström

TV4 visade Carola i underkläder av misstag

Publicerad
Uppdaterad
Carola stod nästan naken - inför hela svenska folket. TV4 hade glömt informera om webbkamerorna i logen. - Naturligtvis var hon upprörd, säger en källa inom produktionen.
Carola hade få krav inför sin medverkan i "Idol". Eget smink och egen loge var det enda som stod på hennes önskelista. Och egen loge fick hon.
Men det TV4 hade glömt att berätta var att det med logen följde en webbkamera. En webbkamera som sände vad som hände i logen, direkt ut på idolsajten på kanalens hemsida.
- Det finns webbkameror som sänder ut direkt på webben vad som händer, säger Richard Henley, chef på TV4.se.
- Hon befann sig i sminklogen och bytte om där.
Enligt uppgift till Expressen sent i natt fick Carola reda på materialet som sänts ut på internet av en slump.
- Carola blev så klart jättearg. De hotade med att de skulle gå därifrån, säger en produktionskälla.
- Potentiellt kan ju någon ha streamat det här och lagt ut det på You Tube, men vi har inte fått några sådana signaler, fortsätter källan.

För fansens skull
Kamerorna är där för att fans ska kunna följa med backstage.
- Tydligen har ingen sagt något till Carola. Det är oerhört beklagligt, säger Henley.

Carola är informerad
- Carola har fått information om att hon filmats i omklädningsrummet. Men hon har inte själv sett något och vet inte vad som i så fall visats, säger en person i Carolas närhet.
Richard Henley på TV4.se framhåller att detta inte är bilder som har sparats.
- Det handlar om rörligt livematerial.
TV 4 ska nu ta kontakt med stjärnan.
- Vi ska prata med Carola och reda ut det. Hon åkte därifrån innan vi hade slutat sända, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.
Expressen har förgäves sökt Carola.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag