Camilla Löke och Robin Stenberg Foto: TV4Camilla Löke och Robin Stenberg Foto: TV4
Camilla Löke och Robin Stenberg Foto: TV4
Camilla Löke och Robin Stenberg Foto: TV4Camilla Löke och Robin Stenberg Foto: TV4
Camilla Löke och Robin Stenberg Foto: TV4

TV4 ville få "Farmen"- paret att dölja kärleken

Publicerad

Robin Stenberg och Camilla Löke fann varandra i TV4-dokusåpan "Farmen".

Men enligt dem själva behövde de hålla kärleken hemlig på uppmaning av TV4.

– Det var jävligt skumt faktiskt, säger Robin Stenberg.

"Farmen"-deltagarna Robin Stenberg, 26, och Camilla Löke, 26, blev kära efter inspelningen av TV4-dokusåpan.

Men det var inte förrän i onsdags som paret kunde lägga upp sitt förhållande på Facebook.

Paret berättar att det var på TV4:s uppmaning som de inte gick ut offentligt förrän nu, trots att de blev tillsammans bara ett par veckor efter inspelningen.

– Vi alla har blivit hårt drillade med att vi inte får säga vad som kommer. Så vi frågade rakt ut. De har inte tvingat oss men de frågade om det var möjligt, då sa vi okej. I onsdags började det synas lite i programmet och då var det okej att vi körde, säger Camilla Löke.

 

LÄS MER: Heta paret i Farmen: "Vi är kanonkära"

 

Robin Stenberg: "Skumt"

Robin Stenberg berättar att det var en speciell situation att inte få dela med sig av bilder på sociala medier.

– Det var jävligt skumt faktiskt, vi gjorde så himla mycket tillsammans, reste till Barcelona. Och då tog vi ju bilder, att inte kunna lägga upp dem, det var konstigt. Men det känns skönt nu att inte behöva hålla det hemligt, säger han och fortsätter:

– Varken jag eller Camilla har varit med om det, att man inte kan gå ut med när man blir tillsammans.

"Irriterad"

Även Camilla Löke riktar kritik mot beslutet.

– Många gånger var jag fruktansvärt irriterad, man vill lägga upp en nyårspuss. Men det gjorde inte så jättemycket annars, det var mer situationer som blev jobbiga att man ville dela med sig av bilder till vännerna. Det var väldigt frustrerande, säger hon.

 

LÄS MER: Svettbråket i "Farmen": "Han luktar lite korv"

 

Catherina Barnard, pressansvarig för "Farmen" i TV4, skriver i ett mejl att de inte vill att deltagarna ska avslöja något.

"Generellt vill vi inte att deltagarna ska avslöja vad som händer på Farmen innan programmen sänds. I fallet med Camilla och Robins relation är vi jätteglada att de har funnit kärleken. Det syns tydligt i rutan att de fattat tycke för varandra", skriver hon i mejlet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag