Peder Lamm går till TV4 och kommer att jobba med Ernst Kirchsteigers nya program. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM och MIKAEL SJÖBERG (Obs! Montage)
Peder Lamm går till TV4 och kommer att jobba med Ernst Kirchsteigers nya program. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM och MIKAEL SJÖBERG (Obs! Montage)

TV4 värvar ännu en SVT-profil

Publicerad
Uppdaterad
Ernst Kirchsteiger fick bort Peder Lamm från SVT - och lockade över honom till TV4.
Nu bildar de superduo i Ernsts auktionsprogram "Första, andra, tredje".
- Det är en drömvärvning, säger en källa till Expressen.
TV4 fortsätter att toppa laget inför höstens krig om tittarna. De har tidigare i sommar norpat åt sig både Peter Jihde och Ernst Kirchsteiger från SVT.
Nu kan Expressen avslöja kanalens tredje värvning – Peder Lamm.
Enligt vad Expressen erfar handplockas han till Ernsts nya program ”Första, andra, tredje”.

Uselt betalt på SVT

Där ska Peder Lamm värdera antikviteter under den auktionsturné som drar igång i september.
– Det är klart att han tycker att det ska bli roligt. Han tycker att det ska bli kul att göra tv igen, berättar en källa.
Peder Lamm var under sex år expert och programledare i SVT:s ”Otroligt antikt”. Han har tidigare uttalat sitt missnöje med lönen på SVT. Medan andra programledare var välbetalda fick Lamm nöja sig med en lön på 6 000 kronor per program.
– Det blir knappt 3 000 kronor efter skatt, berättade han i en intervju.

Goda vibbar från Ernst

 På TV4 lär han få bättre betalt men om det var lönen eller arbetskollegorna som fick honom att välja fyran framför SVT är oklart.
Att han sedan tidigare gillar Ernst Kirchsteiger är i alla fall ingen hemlighet.
– De har träffats tidigare och Peder Lamm fick väldigt goda vibbar av Ernst Kirchsteiger, berättar källan.

Fyran tiger

På TV4 är man förtegen om drömvärvningen.
– Jag kan inte kommentera det i dagsläget, säger Matilda Snöwall, exekutiva producent för Ernst Kirchsteigers  auktionsprogram.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag