Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4 tvingas till åtgärder inför Idols fredagsfinal

Ändringarna i "Idol 2020" – Nikki Amini berättar
Idol-gänget som uppträder på fredag, där Caspar saknas på grund sjukdom.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Maya Arctaedius kör en låt med Demi Lovato.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

TV4 arbetar med krisåtgärder inför fredagens direktsändning – exakt hur vill de inte svara på. 

Efter att en av deltagarna blivit sjuk i corona och samtliga deltagare tvingats testa sig kan kanalen tvingas ändra programmet.

– Handsprit finns och det är nolltolerans om någon är sjuk, berättar Nikki Amini inför programmet.

Efter smittlarmet förbjuds deltagarna att umgås – och rädslan sprider sig.

Med anledning av att Caspar Camitz, 25, under veckan konstaterats smittad av coronavirus har tittare haft funderingar kring om någon deltagare kommer att behöva åka ut ur tävlingen på fredagen.

TV4 menar att de följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och att de ständigt påminner Idolerna att tänka på de direktiv som finns.

– Dom är strikta på det som sägs, även annars och de direktiv som finns. Det märks så klart, men det är ingen enorm skillnad, sa deltagaren Affe Hagström, 21, innan beskedet om sjukfallet kom. 

Samtidigt tvingar TV4 deltagarna att sitta inlåsta på sina rum när de inte repeterar eller har andra aktiviteter. Flera mår dåligt och får panik av att sitta instängda, skriver Aftonbladet.

Veckans tema: ”Det här är jag”

Programmet kommer att genomföras och veckans tema är: ”Det här är jag” med vilket deltagarna ska uppträda med låtar som speglar deras personligheter och vilka de är.

Maya Arctaedius, 20, är en av deltagarna som ställer sig på scen under fredagen med låten ”Sorry not sorry” av Demi Lovato.

– Girlpower, känsla och energi är tre saker jag vill förmedla på fredag, säger hon inför tävlingen.

Eftersom Caspar Camitz inte riskerar att åka ut då han på grund av sin sjukdom inte kan genomföra sitt framträdande är många nyfikna på hur röstningsprocessen kommer gå till.

Röstningen kan komma att bli annorlunda

Eftersom pandemin ställt till det för produktionen kan man nu behöva ändra upplägget så att alla deltagare i stället sitter säkert, men TV4 vill i nuläget inte kommentera hur röstningsprocessen kommer att se ut. 

 

Deltagaren sjuk i corona – TV4 kan tvingas göra om i sista stund

”Idol”-juryns bråk - så blev stämningen i sminket efter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.