TV4 tvingas ingripa efter plågsamma djurupptäckten på "Farmen"

Dee Omar och Robert Lundström upptäcker att en häst stått med bett i munnen hela natten.
Foto: TV4
”Hur fan kan man glömma att ta av det här? Hon har stått här sedan i går,” säger Robert Lundström upprört till Dee Omar.
Foto: TV4

Det var upprörda känslorna i gårdagen ”Farmen” när två av deltagarna upptäckte att en häst stått med träns hela natten. 

TV4 kallar händelsen för ”ytterst olycklig” och att deltagarna fick en ordentlig tillsägelse.

När Dee Omar och Robert Lundström är och hälsar på hästarna i hagen gör Robert Lundström upptäckten: En av hästarna har stått med träns hela natten.  

Ett träns är ett remtyg som används för att styra hästar och har ett metallbett som hästen har i munnen. Det ska bara användas när hästen rids. 

– När djuren inte får den skötsel de behöver blir jag lite irriterad, eller jag blir väldigt irriterad faktiskt, säger Robert Lundström i tisdagens program. 

Foto: TV4

TV4: ”Det är beklagligt”

Han selar snabbt av hästen, säger att han förstår att hon är sur och försöker klappa henne gladare. 

– Hur fan kan man glömma att ta av det här? Hon har stått här sedan i går, säger han upprört till Dee Omar. 

De två deltagarna pratar om att ta upp händelsen för de andra när de samlas för att äta. Dee Omar påminner om att folk gör misstag men att de kan påminna om att man ska tänka på saken. 


LÄS MER: "Farmen"-profilen dödshotades efter programmet 


TV4:s presstalesperson Anders Edholm kommenterar nu händelsen. 

– Det var en deltagare som glömde betslet under natten efter en sen kväll. Det är ytterst olyckligt, men det är bra att det upptäcktes och vi får helt enkelt hålla ännu bättre koll på det i fortsättningen, säger Anders Edholm. 

Deltagarna ska ha blivit tillsagda på skarpen efter att händelsen uppdagades.

– Djuren är de viktigaste deltagarna på Farmen och jag vet att det inte kompromissas med att hålla efter djuren. Deltagarna fick en ordentlig tillsägelse efteråt, säger han.

Anders Edholm säger även till Hänt att TV4 följer jordbruksverkets regler för djurhållning och att en veterinär tittar till djuren regelbundet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.