Dee Omar och Robert Lundström upptäcker att en häst stått med bett i munnen hela natten. Foto: TV4Dee Omar och Robert Lundström upptäcker att en häst stått med bett i munnen hela natten. Foto: TV4
Dee Omar och Robert Lundström upptäcker att en häst stått med bett i munnen hela natten. Foto: TV4
”Hur fan kan man glömma att ta av det här? Hon har stått här sedan i går,” säger Robert Lundström upprört till Dee Omar. Foto: TV4”Hur fan kan man glömma att ta av det här? Hon har stått här sedan i går,” säger Robert Lundström upprört till Dee Omar. Foto: TV4
”Hur fan kan man glömma att ta av det här? Hon har stått här sedan i går,” säger Robert Lundström upprört till Dee Omar.  Foto: TV4

TV4 tvingas ingripa efter plågsamma djurupptäckten på "Farmen"

Publicerad

Det var upprörda känslorna i gårdagen ”Farmen” när två av deltagarna upptäckte att en häst stått med träns hela natten. 

TV4 kallar händelsen för ”ytterst olycklig” och att deltagarna fick en ordentlig tillsägelse.

När Dee Omar och Robert Lundström är och hälsar på hästarna i hagen gör Robert Lundström upptäckten: En av hästarna har stått med träns hela natten.  

Ett träns är ett remtyg som används för att styra hästar och har ett metallbett som hästen har i munnen. Det ska bara användas när hästen rids. 

– När djuren inte får den skötsel de behöver blir jag lite irriterad, eller jag blir väldigt irriterad faktiskt, säger Robert Lundström i tisdagens program. 

Foto: TV4

TV4: ”Det är beklagligt”

Han selar snabbt av hästen, säger att han förstår att hon är sur och försöker klappa henne gladare. 

– Hur fan kan man glömma att ta av det här? Hon har stått här sedan i går, säger han upprört till Dee Omar. 

De två deltagarna pratar om att ta upp händelsen för de andra när de samlas för att äta. Dee Omar påminner om att folk gör misstag men att de kan påminna om att man ska tänka på saken. 

 

LÄS MER: "Farmen"-profilen dödshotades efter programmet 

 

TV4:s presstalesperson Anders Edholm kommenterar nu händelsen. 

– Det var en deltagare som glömde betslet under natten efter en sen kväll. Det är ytterst olyckligt, men det är bra att det upptäcktes och vi får helt enkelt hålla ännu bättre koll på det i fortsättningen, säger Anders Edholm. 

Deltagarna ska ha blivit tillsagda på skarpen efter att händelsen uppdagades.

– Djuren är de viktigaste deltagarna på Farmen och jag vet att det inte kompromissas med att hålla efter djuren. Deltagarna fick en ordentlig tillsägelse efteråt, säger han.

Anders Edholm säger även till Hänt att TV4 följer jordbruksverkets regler för djurhållning och att en veterinär tittar till djuren regelbundet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag