Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURESFoto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
 Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURESFoto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
 Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Klänningen sprack i direktsändning Foto: TV4Klänningen sprack i direktsändning Foto: TV4
Klänningen sprack i direktsändning Foto: TV4

Dramat som tv-tittarna missade i sändningen

Publicerad

Artisten Lotta Engberg skadade sig så illa på en fjällvandring att premiären av ”Lotta på Liseberg” var i farozonen. 

Produktionen har tvingats till ändringar i sista minuten – för att hon ska klara av sändningen. 

Men under direktsändning sprack sömmen i Lotta Engbergs urringning – och hon blev tvungen att få hjälp i reklampausen. 

– Det var ett väldigt olämpligt ställe den sprack på, säger Lotta Engberg. 

Lotta Engbergs, 54, populära allsångsprogram "Lotta på Liseberg" har premiär under måndagskvällen. Men Lotta Engberg premiärshow har hotats efter att hon skadade sig under en fjällvandring. 

Sångerskan var uppe i Norrland för cirka två veckor sedan på en vandring med släkt och vänner när olyckan var framme. Hon föll baklänges och skadade revbenen. 

– Precis när jag hade ramlat så blev jag faktiskt lite orolig, det måste jag säga. för jag tappade luften och det har jag aldrig varit med om i hela mitt liv, säger Lotta Engberg till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Lotta Engbergs smärta efter olyckan 

 

TV4 ändrar – på grund av Lottas smärtor

Artisten har trots smärtorna beslutat sig för att genomföra måndagens show på Liseberg som sänds i TV4. Men hon har på grund av smärtorna velat om hon ska fullfölja showen i de tilltänkta scenkläderna – däribland högklackade skor. 

 

LÄS MER: Lotta Engberg i olycka – premiären är i fara 

 

TV4-produktionen har ändrat en del i showen på grund av Lotta Engbergs smärtor.

– Lotta ska självklart ha bästa möjliga förutsättningarna för att kunna genomföra kvällens premiär trots ryggvärken. Lotta är stark och levererar på topp, men under eftermiddagen blev vi tvungna att justera några delar i programmet för att inte belasta hennes rygg i onödan. Förhoppningsvis syns det inte i tv-rutan i kväll. Vi håller tummarna! säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för programmet. 

Klänningen gick sönder

Lotta Engbergs klänning sprackFoto: TV4

Lotta Engbergs klänning gick sönder under direktsändningen. 

– Det var ett väldigt olämpligt ställe den sprack på, säger Lotta Engberg. 

Lotta Engberg höll ihop klänningen medan allsången pågick. 

– En söm i urringningen sprack och Lotta fick i pausen hjälp av vår kostymör för att sy ihop den skadade sömmen, säger Jonathan Nordin. 

Relaterade ämnen
Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag