Thorsten Flinck hoppar av "Let's dance" – av hälsoskäl. Foto: Anna Svanberg / EXPThorsten Flinck hoppar av "Let's dance" – av hälsoskäl. Foto: Anna Svanberg / EXP
Thorsten Flinck hoppar av "Let's dance" – av hälsoskäl. Foto: Anna Svanberg / EXP
På fredagsförmiddagen fick TV4 ett hastigt besked från skådespelaren och tvingas nu jaga ersättare. Foto: Emil NordinPå fredagsförmiddagen fick TV4 ett hastigt besked från skådespelaren och tvingas nu jaga ersättare. Foto: Emil Nordin
På fredagsförmiddagen fick TV4 ett hastigt besked från skådespelaren och tvingas nu jaga ersättare. Foto: Emil Nordin

TV4: Thorsten Flinck hoppar av "Let's dance"

Publicerad

Thorsten Flinck hoppar av "Let's dance" – av hälsoskäl.

På fredagsförmiddagen fick TV4 beskedet från skådespelaren och tvingas nu jaga ersättare.

– Han hade sett fram emot att vara med i programmet, säger Tanja Tabrizian Selfors, pressansvarig för "Let's dance" på TV4.

Återbudet kom hastigt - så sent som i morse skrev Flincks danspartner Malin Watson på Instagram att hon såg fram mot träningen senare under dagen.

TV4 har offentliggjort alla deltagare i årets "Let's dance" – som har säsongspremiär i mars.

En av dem skulle vara skådespelaren Thorsten Flinck, som också har varit med och tävlat i Melodifestivalen.

Men nu hoppar han av.

 

LÄS MER: Uppgift: Thorsten Flinck klar för Let's Dance

 

Enligt TV4 beror det på hälsoskäl:

Thorsten Flinck hoppar av Let's dance

"Vi måste tyvärr meddela att Thorsten Flinck inte kan vara med i Let's dance 2017 på grund av hälsoskäl", skriver TV4 på Twitter.

 

 

 

 

TV4 fick det plötsliga beskedet på fredagsförmiddagen.

– Det är jättejättetråkigt, vi hade verkligen sett fram emot att ha med honom. Det är jättetråkigt, säger Tanja Tabrizian Selfors på "Let's dance".

Redan i dag börjar TV4:s casting efter en ny deltagare.

Letar ersättare för Flinck

– Han kommer att ersättas. Det är väldigt färskt men castingen sätter i gång i dag. Vi letar en värdig ersättare och hoppas snart kunna presentera ett nytt, spännande namn.

TV4 vill inte kommentera vilka hälsoskäl det rör sig om.

– Vi kommenterar aldrig våra deltagares hälsotillstånd, säger Tanja Tabrizian Selfors – som också berättar att Thorsten Flinck hade sett fram emot att delta i danstävlingen.

Avhoppet kommer bara dagar innan presskonferensen inför "Let's dance", som är på tisdag. Och bara timmar efter att den dansare som skulle ha tävlat med Thorsten Flinck, Malin Watson, skrivit på Instagram om sin danspartner:

"Mannen med tusen ansikten! Allvarliga Thorsten eller glada Flinck?! Vilken sida vill ni se på dansgolvet?! Ser fram emot en ny spännande dag i replokalen!!" skrev proffsdansaren på fredagsmorgonen.

 

 

Mannen med tusen ansikten! Allvarliga Thorsten eller glada Flinck?! Vilken sida vill ni se på dansgolvet?!

 

Pratade hälsa med Lars Lerin

Nyligen mötte Thorsten Flinck Lars Lerin i "Vänligen Lars Lerin". Där pratade han om sin tid som missbrukare.

– Jag har varit fräsch nu lång tid, men folk tror fortfarande att jag ligger i rännstenen med kanyl i armvecket, säger skådespelaren i programmet.

Malin Watson, som skulle vara Thorsten Flincks parter på dansgolvet, vill inte kommentera avhoppet, utan hänvisar till TV4.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag