Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV4 svarar på hårda kritiken mot Ernst

Ernst Kirchsteiger syns flitigt i TV-rutan under sommaren.
Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Nu får han kritik, bland annat från Expressens krönikör Clara "Underbara Clara" Lidström.
Foto: Jörgen Hildebrandt

Clara Lidströms hävdar att Ernst Kirchsteiger renoverar sönder det svenska folkhemmet, i en krönika i Expressen.

Krönikan hyllades och delades på sociala medier.

Nu svarar TV4 på kritiken om programmet.

"Ernst renoverar sönder vårt kulturarv".

Det hävdar Clara "Underbara Clara" Lidström i en krönika som publicerades i Expressen 23 juli.

Krönikören skriver om Ernst Kirchsteigers, 58, renoveringsprogram "Sommar med Ernst", och tycker att TV4-profilen förstör husen snarare än bevarar dem med sina renoveringar.

"Men lite linolja är ingen garant för byggnadsvård. Det krävs faktiskt bara en enda liter vit sådan för att renovera sönder det mest värdefulla kulturarv. Jag vet byggnadsvårdare som gråter när "Sommar med Ernst" sänds. Dels för vad han gör med husen - men framför allt för det han uppviglar andra att göra. Ernstifieringen av hemmen." skriver Clara Lidström i sin krönika


På sociala medier engagerade Lidströms krönika, och många tittare håller med henne i observationen.

"Har också undrat många ggr vad han håller på med. Senaste var den flygel där han rev upp golvet. Det kunde väl ha renoverats i stället för att ta bort husets själ och historia?" skriver en person på Facebook.

"Håller med dig till fullo! Den mannen har förstört massor med kulturarv!" tycker en annan person på det sociala mediet.

Nu svarar TV4 på kritiken mot renoveringsprogrammet med Ernst Kirchsteiger.

Clara Ytterborn, producent för "Sommar med Ernst" på TV4, skriver i ett mejl att Kirchsteigers ambition är att bevara husets själ.

"Sommar med Ernst är ett program som engagerar. I programserien tar vi oss an byggnader i olika grader av förfall och Ernst ambition är alltid att bevara husets själ."Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.