Ernst Kirchsteiger syns flitigt i TV-rutan under sommaren. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSENErnst Kirchsteiger syns flitigt i TV-rutan under sommaren. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Ernst Kirchsteiger syns flitigt i TV-rutan under sommaren.  Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Nu får han kritik, bland annat från Expressens krönikör Clara "Underbara Clara" Lidström. Foto: Jörgen HildebrandtNu får han kritik, bland annat från Expressens krönikör Clara "Underbara Clara" Lidström. Foto: Jörgen Hildebrandt
Nu får han kritik, bland annat från Expressens krönikör Clara "Underbara Clara" Lidström.  Foto: Jörgen Hildebrandt

TV4 svarar på hårda kritiken mot Ernst

Publicerad

Clara Lidströms hävdar att Ernst Kirchsteiger renoverar sönder det svenska folkhemmet, i en krönika i Expressen.

Krönikan hyllades och delades på sociala medier.

Nu svarar TV4 på kritiken om programmet.

"Ernst renoverar sönder vårt kulturarv".

Det hävdar Clara "Underbara Clara" Lidström i en krönika som publicerades i Expressen 23 juli.

Krönikören skriver om Ernst Kirchsteigers, 58, renoveringsprogram "Sommar med Ernst", och tycker att TV4-profilen förstör husen snarare än bevarar dem med sina renoveringar.

"Men lite linolja är ingen garant för byggnadsvård. Det krävs faktiskt bara en enda liter vit sådan för att renovera sönder det mest värdefulla kulturarv. Jag vet byggnadsvårdare som gråter när "Sommar med Ernst" sänds. Dels för vad han gör med husen - men framför allt för det han uppviglar andra att göra. Ernstifieringen av hemmen." skriver Clara Lidström i sin krönika

 

På sociala medier engagerade Lidströms krönika, och många tittare håller med henne i observationen.

"Har också undrat många ggr vad han håller på med. Senaste var den flygel där han rev upp golvet. Det kunde väl ha renoverats i stället för att ta bort husets själ och historia?" skriver en person på Facebook.

"Håller med dig till fullo! Den mannen har förstört massor med kulturarv!" tycker en annan person på det sociala mediet.

Nu svarar TV4 på kritiken mot renoveringsprogrammet med Ernst Kirchsteiger.

Clara Ytterborn, producent för "Sommar med Ernst" på TV4, skriver i ett mejl att Kirchsteigers ambition är att bevara husets själ.

"Sommar med Ernst är ett program som engagerar. I programserien tar vi oss an byggnader i olika grader av förfall och Ernst ambition är alltid att bevara husets själ."

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag