David Hellenius leder "Let's dance" med Jessica Almenäs i TV4. Foto: Olle SporrongDavid Hellenius leder "Let's dance" med Jessica Almenäs i TV4. Foto: Olle Sporrong
David Hellenius leder "Let's dance" med Jessica Almenäs i TV4. Foto: Olle Sporrong
David Hellenius. Foto: Olle SporrongDavid Hellenius. Foto: Olle Sporrong
David Hellenius. Foto: Olle Sporrong

TV4 sätter stopp för Hellenius: "Tröttnat"

Publicerad

David Hellenius har fört en diskussion med SVT och Melodifestivalen.

I podcasten "Tv med Luuk" berättar han om det erbjudande han ska ha fått.

– Jag har haft den diskussionen med dem, säger han i podcasten.

Tittarna är vana att se David Hellenius i en rad olika tv-program i TV4. Bland annat "Hellenius hörna" och "Let's dance".

Men i podcasten "Tv med Luuk", med Kristian Luuk, berättar den profilerade TV4-programledaren David Hellenius att han varit sugen på konkurrerande tv-kanaler.

– Jag har precis som alla andra tänkt på andra kanaler, varit i kontakt med SVT någon gång och trean och femman någon gång. Men det har väl varit det att man har trivts på TV4, säger han i podcasten.

I podcasten avslöjar han även att han "precis som alla andra" har varit sugen på att leda Melodifestivalen.

 

LÄS MER: Så mycket fick Nyberg och Hellenius för villan

 

Och på frågan om han har blivit tillfrågad att leda Melodifestivalen svarar han:

– Ja, Jag har haft den diskussionen med dem någon gång här och där, men nu börjar man nästan tröttna, jag har försökt tjata på att jag skulle få göra det ändå, men det får man så klart inte.

David Hellenius menar att han varit sugen på Melodifestivalen eftersom att det engagerar så många tv-tittare.

– Jag tycker det är kul att göra program som engagerar, så är det ju typ "På spåret" och Melodifestivalen, som engagerar ett helt folk, säger han i podcasten.

 

LÄS MER: Dirawis krav på SVT inför Melodifestivalen

Så blir "Melodifestivalen 2016"

Det är Gina Dirawi som kommer att leda Melodifestivalen nästa år, och hennes sidekicks blir Petra Mede, Sarah Dawn Finer, Ola Salo och William Spetz.

– Jag blev så klart väldigt nöjd. Det är jätteroligt att ni tror på mig, att jag kommer göra det väldigt bra, sa Gina Dirawi under pressträffen.

Dessutom hålls Eurovision Song Contest i Sverige nästa år, efter Måns Zelmerlöws vinst förra året i med "Heroes" i Wien.

Programledare för Eurovision Song Contest är Petra Mede och just Måns Zelmerlöw.

Expressen har sökt pressansvariga på TV4 utan framgång.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag