Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4 sätter stopp för Hellenius: "Tröttnat"

David Hellenius leder "Let's dance" med Jessica Almenäs i TV4.
Foto: Olle Sporrong
David Hellenius.
Foto: Olle Sporrong

David Hellenius har fört en diskussion med SVT och Melodifestivalen.

I podcasten "Tv med Luuk" berättar han om det erbjudande han ska ha fått.

– Jag har haft den diskussionen med dem, säger han i podcasten.

Tittarna är vana att se David Hellenius i en rad olika tv-program i TV4. Bland annat "Hellenius hörna" och "Let's dance".

Men i podcasten "Tv med Luuk", med Kristian Luuk, berättar den profilerade TV4-programledaren David Hellenius att han varit sugen på konkurrerande tv-kanaler.

– Jag har precis som alla andra tänkt på andra kanaler, varit i kontakt med SVT någon gång och trean och femman någon gång. Men det har väl varit det att man har trivts på TV4, säger han i podcasten.

I podcasten avslöjar han även att han "precis som alla andra" har varit sugen på att leda Melodifestivalen.


LÄS MER: Så mycket fick Nyberg och Hellenius för villan


Och på frågan om han har blivit tillfrågad att leda Melodifestivalen svarar han:

– Ja, Jag har haft den diskussionen med dem någon gång här och där, men nu börjar man nästan tröttna, jag har försökt tjata på att jag skulle få göra det ändå, men det får man så klart inte.

David Hellenius menar att han varit sugen på Melodifestivalen eftersom att det engagerar så många tv-tittare.

– Jag tycker det är kul att göra program som engagerar, så är det ju typ "På spåret" och Melodifestivalen, som engagerar ett helt folk, säger han i podcasten.


LÄS MER: Dirawis krav på SVT inför Melodifestivalen

Så blir "Melodifestivalen 2016"

Det är Gina Dirawi som kommer att leda Melodifestivalen nästa år, och hennes sidekicks blir Petra Mede, Sarah Dawn Finer, Ola Salo och William Spetz.

– Jag blev så klart väldigt nöjd. Det är jätteroligt att ni tror på mig, att jag kommer göra det väldigt bra, sa Gina Dirawi under pressträffen.

Dessutom hålls Eurovision Song Contest i Sverige nästa år, efter Måns Zelmerlöws vinst förra året i med "Heroes" i Wien.

Programledare för Eurovision Song Contest är Petra Mede och just Måns Zelmerlöw.

Expressen har sökt pressansvariga på TV4 utan framgång.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.