Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4 säger ifrån om kramandet i ”Let's dance” – efter regelbrottet

Överraskningarna och flopparna i ”Let's Dance”
Trots att det var kramförbud i ”Let’s dance” sågs deltagarna vara närgångna under förra fredagen.
Foto: TV4
Nu sätter TV4 ner foten ännu tydligare mot gosandet.
Foto: TV4
Förra fredagen var programmet tillbaka efter ett par veckors uppehåll på grund av sjukdom.
Foto: TV4
Tilde de Paula Eby och David Hellenius.
Foto: OLLE SPORRONG
Trots att det var kramförbud i ”Let’s dance” sågs deltagarna vara närgångna under förra fredagen.
Foto: TV4

De ”Let's dance”-deltagande paren trotsar TV4:s krav – de kramas trots att de ska hålla avstånd från varandra.

Förra fredagen var programmet tillbaka efter ett par veckors uppehåll på grund av sjukdom – Anders Jansson har tvingats hoppa av.

Nu sätter TV4 ner foten ännu tydligare mot gosandet:

”Det är tillåtet att öva på de danser som ska utföras i programmet i övrigt ska alla hålla avstånd”, skriver Lina Berggren, presschef på TV4, i ett meddelande.

Efter tre veckors påtvingad var det förra fredagen dags för ”Let’s dance”-paren att kliva ut på dansgolvet igen. 

Programmet har ju skjutits fram på grund av sjukdomsfall i produktionen. Både dansare och tävlande har varit krassliga. Nyligen meddelades det ju till exempel att Anders Jansson tvingas hoppa av till följd av detta. Även Sussie Eriksson har varit sjuk.

– Jag har varit sjuk och inte testat mig för coronavirus, men efter samtal med flera läkare så tycker de att det verkar sannolikt att jag har haft det. Jag var sjuk, jag hade feber, sedan blev det bättre men nu har jag hostat i en och en halv vecka, berättade Anders Jansson.

Men direktsändningen är nu alltså tillbaka från uppehållet, men mycket är annorlunda för deltagarna.

Programmet fortsätter att sändas utan livepublik och dansparen har också fått stenhårda regler kring att förhålla sig till. Handhygien och den sociala distansen måste deltagarna förhålla sig till för att undvika smittospridningen. De får träna med sin partner, men ska undvika kontakt med övriga tävlande. 

Deltagarna har under tidigare år umgåtts nära i danslokalerna och kramats i greenroom under fredagssändningarna. Men dessa interaktioner förbjöds av TV4. Trots att det var kramförbud i ”Let’s dance” sågs deltagarna vara närgångna under förra fredagen. 

Deltagarna informeras kontinuerligt

TV4 berättar att det inte finns några ytterligare restriktioner denna vecka än det varit tidigare, men att deltagarna påminns rejält om vad som gäller.

”Vi informerar kontinuerligt om våra rutiner”, skriver Lina Berggren, presschef på TV4, i ett meddelande.

Trots att paren inte får umgås övar dansarna på intronumret tillsammans.

Calle Sterner: ”Det behövs göras”

”Det är tillåtet att öva på de danser som ska utföras i programmet i övrigt ska alla hålla avstånd”, skriver Lina Berggren i ett meddelande.

Förra året vann Calle Sterner ”Let’s dance” tillsammans med Kristina Kaspersen. Han ser en stor skillnad i dag jämfört med hur det brukade gå till i programmet.

– Det är en kontrast kan man säga. Men det behövs göras. Det är ju inte bara i ”Let's dance”, man har ju ett helt annat förhållningssätt även privat, säger Calle Sterner.

Expressens nöjeskrönikör om Let's Dance.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.