Under morgonens "Nyhetsmorgon" i TV4 fick Steffo Törnquist och Soraya Lavasani bekanta sig med Skansens reptiler. Foto: TV4Under morgonens "Nyhetsmorgon" i TV4 fick Steffo Törnquist och Soraya Lavasani bekanta sig med Skansens reptiler. Foto: TV4
Under morgonens "Nyhetsmorgon" i TV4 fick Steffo Törnquist och Soraya Lavasani bekanta sig med Skansens reptiler. Foto: TV4
Ödlan Sven verkade dock missnöjd med Sorayas grepp, varpå hon blev riven. Foto: TV4Ödlan Sven verkade dock missnöjd med Sorayas grepp, varpå hon blev riven. Foto: TV4
Ödlan Sven verkade dock missnöjd med Sorayas grepp, varpå hon blev riven. Foto: TV4

TV4-programledaren skadades av reptilen

Publicerad

Reptilen i "Nyhetsmorgon" rev programledaren Soraya Lavasani.

När hon plockade upp ödlan Sven fick han nog.

– Jag märkte på en gång att det där gillade han inte, sa Soraya Lavasani i programmet.

Under morgonens "Nyhetsmorgon" i TV4 fick Steffo Törnquist och Soraya Lavasani bekanta sig med Skansens reptiler.

Både boaormen Snoddas och ödlan Sven dök upp i studion.

Men när programledarna skulle klappa reptilerna uppstod problem. Ödlan Sven ville inte riktigt som Soraya Lavasani ville.

– Oj, han verkar inte gilla mitt grepp. Förlåt Sven. Han verkar väldigt missnöjd. Jag märkte på en gång att det där gillade han inte, sa hon stressat.

Steffo Törnquist: "Ödlan Sven rev Soraya"

Efter programmet lade Steffo Törnquist upp en skämtsam bild på skadan Sven åsamkade på Instagram.

"Ödlan Sven rev Soraya, som nu förbereder skadeståndsmål", skriver han under bilden på Sorayas rivsår.

 

 

LÄS MER: Peter Jihde lämnade direktsändning i TV4

 

 

Utöver att klappa och gulla fick programledarna även lära sig fakta om Skansens reptiler.

– Ska man gå ut och gå med en orm? undrade Steffo.

Ana Wahlström skrattade:

– Med en orm behöver man inte gå ut och gå, däremot så tycker den om att vara utomhus så när det är varmt ute får man gärna gå ut och sola den lite. Gärna på sig själv då så att den inte smiter i väg.

 

 

LÄS MER: Programledaren kastar kläderna i Nyhetsmorgon

 

 

 

Ett foto publicerat av @steffo56 Mar 3, 2016 kl. 12:39 PST

 

 

 

Jenny Strömstedt: "Det enda som funkar"

I slutet av februari hade "Nyhetsmorgon"-programledarna en tuff arbetsdag. Ingenting fungerade och mitt under sändning fick Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist nog.

På Instagram berättade de om problemen:

"Den så kallade desken har flyttat tio meter under natten. Inga körscheman, inga telefoner, inga skrivare, inga manus. Vi får ta allt i huvudet helt enkelt. Det enda som funkar är sminket. Dammar av den gamla devisen, yta är allt, innehåll inget! Lite spännande ändå", skrev programledaren då.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag