TV4-programledaren Anders Kraft begär skilsmässa från sin fru sedan 17 år tillbaka.TV4-programledaren Anders Kraft begär skilsmässa från sin fru sedan 17 år tillbaka.
TV4-programledaren Anders Kraft begär skilsmässa från sin fru sedan 17 år tillbaka.
Anders Kraft. Foto: FOTO: KAROLINA HENKE SKARP AGENT / ©2010 KAROLINA HENKEAnders Kraft. Foto: FOTO: KAROLINA HENKE SKARP AGENT / ©2010 KAROLINA HENKE
Anders Kraft. Foto: FOTO: KAROLINA HENKE SKARP AGENT / ©2010 KAROLINA HENKE
Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSENFoto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN
 Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN

TV4-programledaren Anders Kraft skiljer sig

Publicerad

Anders Kraft skiljer sig från sin fru.

TV4-programledaren har skickat in en ansökan om äktenskapsskillnad till Halmstad tingsrätt.

Paret har varit gifta i 17 år.

TV4-profilen Anders Kraft, 48, begär skilsmässa från sin maka.

Tidigare "Nyhetsmorgon"-programledaren har ansökt om äktenskapsskillnad från sin fru, som inte har skrivit under ansökan. Ansökan skickades in till tingsrätten 6 oktober.

Paret har inte ansökt om sex månaders betänketid i skilsmässoansökan.

Paret gifte sig på nyårsafton 1999, precis vid millennieskiftet.

Anders Kraft har en lägenhet i Stockholm.

Programledare för "Nyhetsmorgon" i åtta år

 

LÄS MER: Anders Kraft tillbaka som nyhetsankare

 

Anders Kraft var programledare för TV4:s "Nyhetsmorgon" mellan 2004 och 2012. Våren 2011 gjorde han programmet "Herr och fru" på TV4 tillsammans med Agneta Sjödin. Han har också sänt från politikerveckan i Almedalen tillsammans med Jenny Strömstedt. 

Sedan 2012 är Anders Kraft nyhetsankare för TV4 news, och sänder kanalens kvällsnyheter.

– Jag är väldigt glad att Anders Kraft tackat ja till det här uppdraget. Han har under många år byggt upp en stor trovärdighet och möter tittarna med både respekt och värme, sa TV4:s programdirektör Viveka Hansson till Resumé när Anders Kraft värvades som nyhetsankare från "Nyhetsmorgon".

 

Kraft under Almedalsveckan i Visby 2011. Foto: SVEN LINDWALL

 

Berättar om minnesvärda ögonblicket

På TV4:s hemsida berättar Anders Kraft om sitt mest minnesvärda ögonblick framför kameran. 

"Svårt att glömma att jag fick styra Ericssons jättesegelracer med spinnaker i bukten utanför Rio de Janeiro under Volvo Ocean Race 2009. Det var lite overkligt", skriver Anders Kraft på hemsidan. 

Innan framgångarna på TV4 studerade Anders Kraft på journalistlinjen på Skurups folkhögskola, och hade sedan praktik och vikarierade på SR Halland, skriver han på TV4:s hemsida.

Förutom sina egna program gillar Anders Kraft att titta på ishockey på tv – "Under säsong tittar jag nog ohälsosamt mycket på NHL-ishockeyn", skriver han. 

Det väckte också får några år sedan stor uppståndelse då Anders Kraft dök upp i rutan - i mustasch.

Expressen har sökt Anders Kraft. Tina Kraft har avböjt att kommentera.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag