Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arga snickarens utspel: "Borde lägga sig platt”

Hundratusentals TV4-tittare riskerar att missa Gry Forssells ”Sveriges Bästa”. Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN
Paolo Roberto tycker det är tråkigt om kanalen släcks ner. Foto: EXPRESSEN
Anders Öfvergård säger att Telenor borde lägga sig ner platt. Foto: Olle Sporrong

Hundratusentals TV4-tittare riskerar att mötas av svarta rutor efter att kanalen hamnat i konflikt med Telenor. 

Nu reagerar TV4:s profiler – Anders Öfvergård menar att kanalens play-funktion är ett starkt kort i förhandlingarna:

– Egentligen borde ju Telenor bara lägga sig platt, säger Anders Öfvergård. 

I natt kan TV4:s kanaler släckas ned.

Kanalen har inte kunnat nå en överenskommelse med Telenor-ägda Canal Digital och Bredbandsbolaget om ett nytt distributionsavtal. 

Närmare 850 000 tittare riskerar att förlora TV4:s kanaler, både via satellit, ip-tv och kabel-tv, skriver kanalen i ett pressmeddelande. 

Öfvergård: "Telenor borde lägga sig platt"

Anders Öfvergård är programledare för nylanseringen av "Robinson", som började sändas i helgen.

– Det är tråkigt om många skulle missa programmet, men jag har förtroende för min arbetsgivare, Fyran. De skulle ju aldrig göra det här om det inte finns en anledning. 

Anders Öfvergård menar att kanalerna är "sårbara" eftersom de måste förhandla med distributionsföretag. Men kanalerna har också ett trumfkort: 

– Alla som gärna vill se det här fantastiska "Robinson" som jag älskar, de kan ju titta på det på play. Så egentligen borde ju Telenor bara lägga sig platt. Där kan de inte gå in. 

Gry Forssell om TV4 och Telenors bråk: "Jättetråkigt"

Gry Forssell tog nyligen över "Sveriges bästa" från kollegan David Hellenius. 

– Det vore tråkigt om tittarna inte får se "Sveriges bästa". Det blir ett jättebra program, och om folk inte får se det är det jättetråkigt, säger Gry Forsell.

Det är efter midnatt som TV4:s kanaler kan komma att släckas ned, om parterna inte kommer överens innan dess.

 Det är i så fall Canal Digital- och Bredbandsbolagkunder som drabbas.

Paolo Roberto leder "Farmen VIP"

Paolo Roberto leder "Farmen VIP", som hade premiär på måndagskvällen. 

Han tycker det vore tråkigt om konflikten inte blir löst – men hänvisar till de ansvariga cheferna:

– Vad fan ska jag säga om det? Tråkigt. Jag är inte chef för TV4, och jag är inte chef för Telenor. Prata med dem om det, säger Paolo Roberto. 

Rickard Sjöberg i Postkodmiljonären. Foto: / TV4

Rickard Sjöberg: "Det fixar sig"

Rickard Sjöberg, som leder "Postkodsmiljonären" på fredagar, är övertygad om att parterna kommer enas. 

– Det där löser de. Det fixar sig. Det är vuxna människor, de kommer lösa det snabbt. Det brukar alltid bli bra, säger Rickard Sjöberg. 

Men både TV4 och Telenor är skeptiska till att man når en lösning innan midnatt. 

Bråkar om ersättning

Konflikten beror enligt TV4 på att Telenor vill sänka ersättningen till TV4-gruppen, något som kanalen uppger att man inte kan gå med på. 

LÄS MER: 850 000 kan förlora TV4 

"Omkring 75 procent av det tv-kunderna betalar går till operatörerna, medan tv-kanalerna får dela på resterande 25 procent. Samtidigt som det är tv-kanalerna som bekostar allt från nyhetssändningar och sport till underhållning och drama. I det här fallet vill Telenor sänka ersättningen, trots att TV4 under de fyra år som det nu gällande avtalet omfattar har ökat sina andelar av det totala tittandet", skriver TV4:s presschef Magnus Törnblom i pressmeddelandet. 

Enligt Telenor skulle TV4:s förslag innebära en prishöjning för kunderna.

– Det är en av anledningarna. De vill höja priset för våra kunder samtidigt som de är väldigt tydliga med att våra kunder inte ska få vissa rättigheter som exempelvis handlar om att titta på tv via internet som man ger till andra tv-bolagskunder.

Varken TV4 eller Telenor vill gå in på hur mycket pengar det handlar om eller vad en eventuell prishöjning för kunderna skulle kunna bli.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.