Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4-profilens tuffa kamp: "Ville ge upp"

Under måndagsmorgonen gästade nyhetsankaret Anna Lindmarker "Nyhetsmorgon"-soffan för att prata om en riktig hjärtefråga - nämligen sin hund Plexus.

Plexus är en omplaceringshund och Anna Lindmarker berättar att han inte alltid har varit så väluppfostrad som han var under morgonens nyhetssändning.

– Det var många gånger jag kände att jag ville ge upp, det var blod, svett och tårar, säger Anna Lindmarker i "Nyhetsmorgon"

Tittarna är vana att se nyhetsankaret Anna Lindmarker bakom desken på "TV4-nyheterna". Men i morse var hon på plats i morgonsoffan då hon gästade "Nyhetsmorgon" med sin älskade hund Plexus - som från början är en omplaceringshund.

– Han omplacerades via kenneln. Kenneln fick tillbaka honom och han behövde ett nytt hem. Han var då ganska besvärlig då han inte fått någon uppfostran utan han hade fattat egna beslut så det var väldigt, väldigt mycket jobb med honom, berättar Anna Lindmarker.

 

LÄS MER: TV4-profilens sorg efter hundens död

 

Andra hunden hjälpte till att uppfostra

Trots att hunden Plexus gjorde bra ifrån sig i tv-kameran då han satt helt stilla och drack vatten ur ett glas så kan Anna Lindmarker avslöja att han inte alltid har varit så lätt att göra med. 

– Det är väldigt viktigt när man får en omplaceringshund att man inte får ge upp. Jag hade en "kennel-matte" som jag kunde ringa och gråta till. Det var många gånger jag kände att jag ville ge upp, det var blod, svett och tårar. 

 

LÄS MER: Ankaret till sjukhus – stoppas från TV4 

 

Hon berättar också att hon tog hjälp av sin andra hund för att uppfostra Plexus. Och trots allt arbete nyhetsankaret lagt ner så rekommenderar hon ändå också att skaffa en omplaceringshund.

– Jag har hållit på med hästar, hundar och katter hela livet och så länge man har små barn så är det ganska bra med en omplaceringshund som är vuxen och som man inte behöver uppfostra från grunden för det tar väldigt mycket tid med en valp, berättar hon i "Nyhetsmorgon".