Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-profilens kritik mot årets ”Big brother”

Foto: TV4
Foto: TV4

Skandalerna har avlöst varandra när det kommer till årets ”Big brother”.  

Nu riktar TV4-profilen Jenny Alversjö kritik mot programmet. 

– Det har ju brustit någonstans i castingen får man konstatera, säger hon i ”Nyhetsmorgon”

Årets ”Big brother” är inne på tredje veckan och det har stormat runt programmet och skandalerna har avlöst varandra. 

Kim Kamal och Isabel Pereira kastades ut från huset efter att ha pratat nedvärderande om judar. Deltagaren Sami Jacobsson har ett mörkt förflutet med nazistiska värderingar och en annan deltagare har sagt att ”han ska våldta vår nya deltagare i natt”. Samma deltagare ska också ha sagt att han vill ha ihjäl en annan deltagare. 

”Det stämmer att deltagaren har betett sig mycket olämpligt och han har också blivit varnad”, sa Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Big brother”, nyligen om den sistnämnda deltagaren. 

Men det är inte allt. Två programledare har också hoppat av programmet i protest mot Sami Jacobssons medverkan – trots att både han och TV4 har sagt att Sami Jacobsson i dag tar avstånd från sina tidigare sympatier. 

Alversjös kritik mot programmet

I söndagens ”Nyhetsmorgon” tas programmet upp och alla skandaler gås igenom. 

– Det har ju brustit någonstans i castingen får man konstatera, säger programledaren Jenny Alversjö. 

Sami Jacobsson har också tidigare haft tatueringar med koppling till nazism och vikt makt-miljö – åtminstone en av dem tatuerade han över strax innan han gick in i huset. Och TV4 hjälpte honom med det. 

”Han hade en tatuering som han ville bli av med innan han gick in i huset, eftersom han tagit avstånd från sitt förflutna. Produktionen satte honom då i kontakt med tatuerare”, sa Joel Bendrik nyligen i en skriftlig kommentar.

Expressen har sökt Jenny Alversjö och TV4. 

Här är alla skandaler i Big brother 2020

12 februari: Nyheter24 avslöjar att deltagaren Sami Jacobsson har ett mörkt förflutet.  Han har haft flera tatueringar med kopplingar till nazism – som han sedan valde att tatuera över – bara dagar innan han klev in i huset. 

13 februari: Kim Kamal och Isabel Pereira pratar nedsättande om judar – och kastas ut ur programmet. 

17 februari: Programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson hoppar av programmet – i protest mot Sami Jacobssons medverkan.

17 februari: Deltagaren Jessica Pamlin väljer att lämna huset. ”Det blev inte som jag hade tänkt mig här inne och jag saknar mina vänner och familj för mycket. Lite personliga grejer också”, sa hon då. 

18 februari: En deltagare varnas efter att ha sagt: ”Jag ska våldta vår nya deltagare i natt”. 

18 februari: Expressen kan avslöja att TV4 hjälpte Sami Jacobsson att tatuera över sina tatueringar. 

20 februari: Det kommer fram att samma deltagare, som pratade om våldtäkt, också ska ha sagt att han vill ha ihjäl en annan deltagare, och han ska också ha kallat en deltagare för ”hora”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.