Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV4-profilen tas bort från populärt program

TV4-profilen tas bort från populärt program.
TV4.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Programledaren som angrep en ung kvinna i samband med en slutfest tas bort från en kommande storproduktion, kan Expressen berätta. 

Marknadsföring har redan gått ut för programmet med TV4-profilen – men nu plockas han bort från kanalens material. 

– Det stämmer att vi redan beslutat att byta programledare i en produktion, säger Viveka Hansson, programdirektör på TV4.

Enligt Aftonbladet ska profilen bland annat ha kört golfbil påverkad.

TV4-profilen ska enligt Expressens uppgifter ha blivit berusad under slutfesten på en produktion och höjt rösten mot en ung kvinnlig medarbetare. Mannen ska sedan ha tagit tag om kvinnans handleder och inlett ”en brottningsmatch”, enligt Expressens uppgifter.

”Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen. Det var inte okej av mig och jag är ledsen för det”, skrev han i ett sms till Expressen.

– TV4 utreder situationen kring händelsen, vad som hänt, vad det beror på, och vilka åtgärder som behöver vidtas, säger Viveka Hansson, programdirektör på TV4.

Enligt Aftonbladet ska programledaren ha kört golfbil påverkad i anslutning till händelsen.

”Viktigt för oss att ha all fakta”

Under tisdagen kunde Expressen berätta att programledaren plockats bort från kanalens material kring en kommande produktion.

TV4 bekräftar nu att programledaren bytts ut från en produktion.

– Vi ser mycket allvarligt på de uppgifter som har kommit fram, men eftersom det rör en enskild person och innehåller delar som är integritetskänsliga är det viktigt för oss att ha all fakta och tala med de som berörs. Vi utesluter inte att fler åtgärder behövs, säger Viveka Hansson.

Planeringen av tv-programmet är långt framskriden. TV4 har gått ut med marknadsföring av programmet och annonserat på sin sajt om att den populäre programledaren ska leda programmet. Men kanalen har nu plockat bort TV4-profilen från sin marknadsföring av programmet. 

Enligt Expressens uppgifter är programmet inte inspelat än. Produktionsbolaget bakom det planerade programmet avböjer att uttala sig om programmet respektive programledaren. 

”Frågor kring TV4 och deras program hänvisar vi alltid till kanalens pressavdelning så du får vända dig dit.”, skriver en talesperson för bolaget. 

Expressen har sökt programledaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.