Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-profilen plötsligt förlamad i halva ansiktet

Daniel Paris vaknade upp en morgon med halva ansiktet förlamat.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Nu varnar tv- och radioprofilen andra för att göra samma misstag.
Foto: /IBL / /IBL
Daniel Paris tillsammans med skådespelerskan Ellen Bergström och komikern Mårten Andersson.
Foto: JULIA DANSARIE

Daniel Paris vaknade upp en morgon med halva ansiktet förlamat.

Nu varnar tv- och radioprofilen andra för att göra samma misstag.

– Det är inte värt det! Ta det lugnt, stressa ner, säger Daniel Paris.

Tv- och radioprofilen Daniel Paris, 30, har synts i allt ifrån ”Rockbjörnen” och ”Idol”, till ”Vakna med the voice” och den komiska skräckserien ”Den sista dokusåpan”. Han gör återkommande inhopp som gäst i ”Nyhetsmorgon”. Nu är han aktuell i P3-seriers nya satsning ”Sviten” och har blivit en folkkär profil.

Nu går Daniel Paris ut på sociala medier och varnar andra för att göra samma misstag som han själv gjort. Han beskriver att han under en period hade stressat och jobbat för mycket, i kombination med försäljning av bostad och dålig sömn.

– Generellt är jag bra på att stressa ner mellan varven, men den här gången hade jag inte gett mig själv tillräckligt med tid för återhämtning, säger Daniel Paris.


Daniel Paris: ”Läppen hänger, leendet är snett”

Stressen kom snabbt ikapp honom och han berättar att han en morgon vaknade och halva ansiktet var plötsligt förlamat.

– Jag förstod inte att det var något fel när jag vaknade utan tänkte att jag kanske var svullen från natten. Det var när jag ringde min vän Ellen på Facetime och hon sa att jag inte såg ut som mig själv, berättar han.

Trots vännens oro struntade han i symptomen och åkte ändå och jobbade. Under dagen skrattar han bort det när någon frågade, men dagen därpå tvingande han att åka in till akuten på grund av att halva ansiktet var förlamat på grund av en klämd nerv.

https://www.instagram.com/p/Bujp1aLjsfk/

Beror på stress

Vad den plötsliga förlamningen beror på är fortfarande okänt, men mycket pekar på att det beror på stress, berättar Daniel Paris.

– Vi lever ju i ett väldigt ”duktigt samhälle” där man förväntas köra på som en maskin tills man inte orkar med. Men vi är människor, inga robotar och det är viktigt att man verkligen förstår det, säger Daniel Paris.

I dag mår Daniel Paris bättre än någonsin. Han säger att förlamningen försvann efter två veckor och att han nu har gjort flera förändringar i livet för att undvika att något liknande sker igen.

– Det låter klyschigt men jag är tacksam för allt numera, innan tog jag mycket för givet och prioriterade inte mig själv.

Daniel Paris beskriver att han egentligen visste att han hade tagit på sig för mycket. Han beskriver att det inte bara var jobbmässigt, utan att han genom att försöka vara den perfekta vännen, en perfekt farbror till sina syskonbarn och den perfekta grannen strävade efter en bild som inte var hållbar. Nu uppmanar han andra att sluta jämföra sig med den ohållbara livsstilen man ser på sociala medier. Instagram är en saga, inte verkligheten, menar han.

– Det är inte värt det! Ta det lugnt, stressa ner. Våga ha lite tråkigt nästan. När du är uttråkad så laddar kroppen batterierna, säger Daniel Paris.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.