Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-profilen letar pant med barnen – vill uppfylla drömmen

Sandra Dahlberg i Drömfällan: ”Lägger mycket pengar på semester”
Sandra Dahlberg.Foto: TV3.
Här samlar familjen pant.Foto: TV3.

I ”Postkodlotteriet” delar hon ut miljonbelopp till lyckliga vinnare – men på hemmaplan har Sandra Dahlberg svårt att få ekonomin att gå ihop.

Profilen vill bygga ett hus i hemorten Klimpfjäll, och försöker få ihop pengar genom att panta burkar med sina barn.

– Jag lägger mycket pengar på semester, och rätt vad det är får vi feeling och bara: ”Nej, vi drar till Mallorca”, säger hon i TV3:s ”Drömfällan”.

Hon blev känd i ”Fame Factory” och Melodifestivalen, men i dag livnär sig Sandra Dahlberg på föreställningar för barn, och delar ut vinster i ”Postkodlotteriet” på TV4. Men medan hon själv ger ut checkar på hundratusentals kronor i taget till ovetande vinnare runtom i landet, så har hon själv utmaningar i sin egen privatekonomi.

För programledaren Magnus Hedberg i TV3:s ”Drömfällan” berättar Sandra Dahlberg att medan hon har svårt för att spara pengar så älskar hon i stället att amortera, och när hon tog lån för att renovera köket hemma amorterade hon av det på några månader. 

– Jag är en amorteringsjunkie, jag tycker inte om att ha lån, säger hon.

”En pantburk är ändå en krona”

Att hon amorterar så mycket gör dock att det kan bli svårt att få ihop ekonomin i slutet av månaden i stället. I ”Drömfällan” så visar hon hur hon och barnen letar pantburkar i naturen när de är på promenad - pengar som hjälper när hon har det knapert innan löning.

– En pantburk är ändå en krona, som kan innebära jättemycket.

I 15 år har hon drömt om att bygga hus i hemorten Klimpfjäll, som ett komplement till hemmet i Stockholm. Hon har en tomt bredvid föräldrarna, men har i stället för att bygga ett hus lagt sina pengar på andra saker. 

– Jag lägger mycket pengar på semester, och rätt vad det är får vi feeling och bara: ”Nej, vi drar till Mallorca”, säger hon i programmet.

Sparknepet som kan ge 72 000 kronor per år

Detta trots att ett helt hus bara skulle kosta ungefär 350 000 kronor.

– Det är väldigt svårt att spara ihop till en sådan sak när jag ändå alltid bor i Stockholm.

Hellberg menar att det inte alls skulle vara svårt för Dahlberg att ha råd med ett hus.

– Med ganska små justeringar i din vardag skulle du kunna spara undan 6000 kronor i månaden ganska lätt, säger han.

– Det är 72 000 kronor om året, då kan du nå din dröm på fem år.

Expressen har sökt Sandra Dahlberg. 

Josefin Crafoord trodde fakturorna var inkomst

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.