Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV4-profilen Janne Andersson är död

Tittarombudsmannen blev 77 år gammal.
Foto: Skärmdump TV4
Jenny Strömstedt skriver om sin förre chef på Instagram.
Foto: OLLE SPORRONG

TV4-profilen Janne Andersson har gått bort, 77 år gammal. 

Nu minns familj och kolleger Janne, som kanske mest är känd som Tittarombudsmannen på kanalen i början av 2000-talet. 

– Du var en sån storartad människoförebild med ditt goda humör och generösa hjärta, skriver Jenny Strömstedt på Instagram.

– Vi skulle fira vår 47-årsdag nästa vecka, så han har ju alltid varit med mig, säger frun Karin Alfredsson. 


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Janne Andersson är en av personerna bakom TV4 Nyheterna. Han tog morgon-tv till Sverige och lanserade bland annat Nyhetsmorgon på kanalen 1992. 

Under torsdagen hyllades Janne, som kanske mest är känd som Tittarombudsmannen på TV4 mellan åren 2002 och 2010, av sina gamla kolleger på TV4. 

– Han var en bullrig man, nära till skrattet och med ett jättestort hjärta. Så framför allt är det en kamrat som gått bort, säger programledaren Bengt Magnusson till kanalen. 

– Han hade ett stort , varmt och bultande hjärta och det genomsyrade allt. Hur han var som chef, när han startade nyhetsmorgon när han var med och startade TV4. Och sen hade han den där intuitiva känslan för vad människor ute i Sverige tyckte om och ville ha, säger Malou von Sivers. 

Janne Andersson.
Foto: Skärmdump TV4
Malou von Sivers.
Foto: PATRICIA REYES / NORSTEDTS

Kollegan: ”Nu finns du inte mer”

Även Jenny Strömstedt minns sin före detta chef och kollega, genom ett inlägg på sin Instagram. 

Hon beskriver hur de under de senaste åren haft en sporadisk mejlkontakt, och hur hon önskade att hon hälsat på oftare. 

”Under åren och så många gånger har jag tänkt att jag ska göra en avstickare till Björnlunda och hörsamma din inbjudan men tänkt att jag inte vill tränga mig på. Det var dumt. Nu finns du inte mer”. 

Janne Andersson fick en cancerdiagnos förra sommaren och dog i sviterna av den. Janne blev 77 år gammal. 

– Vi träffades på Aftonbladets kvällsredaktion. Och vi skulle fira vår 47-årsdag nästa vecka. Så han har ju alltid varit med mig, säger journalisten och Jannes fru, Karin Alfredsson. 

https://www.instagram.com/p/CIWH5LKj7rs/?igshid=1fgo3dqar3dtr
Jenny Strömstedt: "Var går vägen till ett drägligt liv, och en framtid?" Jenny Strömstedt i Libanon

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.