Foto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSENFoto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
 Foto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

TV4-profilen i olycka – vårdas på sjukhus

Publicerad

Farmen-Jocke svävade i livsfara under onsdagsmorgonen då han frontalkrockade. En älg tvingade TV4-profilen att väja över till fel körfält.

- Är mörbultad men jag lyckades lura döden en gång till, säger Joakim Ljunggren.

Imorse 06.20 fick SOS Alarm om att två bilar krockat på länsväg 831, mellan Nora och Örebro enligt NA. I ena bilen satt TV4-profilen Joakim Ljunggren, 55, bakom ratten. 

- Är mörbultad men jag lyckades lura döden en gång till, någon hundradels sekund till hade jag frontat med en stor jeep och då hade allt varit över, säger Joakim Ljunggren.

 

LÄS MER: Tv-profilen: Jag tänkte att jag skulle dö

 

Det var en älg på vägen som tvingade TV4-profilen att väja och hamnade därmed i fel körfält. Trots den allvarliga olyckan kom samtliga inblandade relativt lindrigt undan.

"Personen i andra bilen klarade sig bra, jag fick åka till akuten och efter röntgen så har jag något med tjocktarmen och vätska i ena lungan, är mörbultad men mår efter omständigheterna bra. Båda bilarna är skrot och tankarna snurrar hur många liv har jag egentligen? Änglavakt igen." skriver en omskakad Joakim Ljunggren på Facebook. 

 

LÄS MER: Farmen-Jocke får men för livet 

 

Det är inte första gången Farmen-Jockes liv svävar i fara. Så sent som vintern 2015 gick tv-profilens kroppspulsåder av under en semesterresa till Thailand. 

Då som nu hade Joakim Ljunggren tur i oturen. På Facebook tackar han alla hjälpande händer.

"Ett stort tack till er som stannade och lugnade ner mig och lika stor tack till polis räddningstjänsten och ambulanspersonal mina döttrar mm vilka hjältar, skriver Farmen-Jocke. 

Relaterade ämnen
Moa Lindstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag