Ronny Svensson Foto: ExpressenRonny Svensson Foto: Expressen
Ronny Svensson Foto: Expressen
Ronny Svensson Foto: Roger VikströmRonny Svensson Foto: Roger Vikström
Ronny Svensson Foto: Roger Vikström

TV4-profil mitt i vilt slagsmål på rockklubb

Publicerad

TV4-profilen Ronny Svensson spelade med sitt punkband på Göta källare när det utbröt ett slagsmål på scen.

Plötsligt attackerades bandets gitarrist Max Lorentz av en man.

Max Lorentz slogs ner och föll så illa att han bröt foten – framför ögonen på sin son som är i 20-årsåldern.

– Vi har varit med om mycket men aldrig något sådant här fruktansvärt, det var hemskt, säger Ronny Svensson.

TV4-profilen Ronny Svensson recenserar vanligtvis film i "Nyhetsmorgon" – men på kvällarna spelar han också trummor i punkbandet Cunts & Pricks. Under lördagskvällen deltog Ronny Svenssons band i en hyllningskväll punken döpt "Anarchy in the G.K. - The Punk 40 Years!".

Men det som skulle bli en hyllning till Sex Pistols slutade i ett våldsamt tumult efter att en man tagit sig upp på scen och attackerat bandets gitarrist Max Lorentz.

Hela det brutala överfallet fångades på film av en privatperson i publiken. I klippet kan man se hur en person tar sig upp på scen för att sedan bli avvisad av Max Lorentz, som bland annat arbetat med artister som Ulf Lundell, Mikael Rickfors, Orup, Eddie Meduza, E-Type, Björn Skifs och Agnetha Fältskog.

 

LÄS MER: Sångare fick flaska i huvudet – fördes till sjukhus

 

Men mannen ger sig inte och kort efter att han har blivit avvisad springer han upp på scen igen. I klippet kan man se hur Max Lorentz reagerar och höjer sin gitarr innan mannen hoppar på honom. Gitarristen faller till marken och slår sig så illa att han bryter foten, samtidigt som mannen ligger ovanpå honom och matar slag mot hans ansikte.

Då inga vakter var på plats fick bandet och människor i publiken hjälpa till att hålla nere mannen innan polisen anlände till platsen. Max Lorentz fördes sedan i ambulans till sjukhuset.

– Fy fan, det var riktigt obehagligt. Vi har ju alla varit med i punkscenen länge men det som hände i går har jag aldrig upplevt. Vi har varit med om mycket men aldrig något sådant här fruktansvärt. Det var hemskt, säger Ronny Svensson.

Ronny Svensson: "Det var helt sanslöst"

Ronny Svensson berättar att mannen redan tidigare under kvällen hade uppträtt hotfullt. Bland annat tog han sig in i Cunts & Pricks loge och krävde att få vara med och sjunga med bandet.

– Helt plötsligt kommer den här filuren in i logen. Redan då kände vi lite obehag.

Bandet hade bara hunnit komma till första refrängen i första låten när mannen återigen dök upp – den här gången på scenen.

– Han bara kastade sig över Max, det var helt sanslöst. Och det fanns inga vakter. Vår basist tar av sig basen och är beredd att köra den i nacken på snubben som pucklar på Max som ligger där med bruten fot och gitarr på magen, säger Ronny Svensson och fortsätter:

– Det var jävligt obehagligt och vi var väldigt uppskakade. Efteråt klappade jag om Max och sa åt honom att andas lugnt. Vi var alla uppjagade så jag försökte lugna ner honom.

Ronny Svensson uppskattar att det var ungefär 200 människor i publiken när Max Lorentz attackerades. I publiken fanns också gitarristens son, som är i 20-årsåldern, som blev vittne till det brutala överfallet.

– Max son får se sin far misshandlad. Efteråt såg han ganska tagen ut.

 

 

LÄS MER: Lasse Berghagen attackerad med flaska på scen

 

Max Lorentz har nu opererats på Södersjukhuset i Stockholm.

– Han är opererad med spikar och skit. Så illa var det, berättar Ronny Svensson.

Expressen har varit i kontakt med ett ögonvittne som berättar att det blev mycket stökigt efter attacken.

– Den här killen hoppade upp på scen och surnade till när han blev avvisad. Sedan kommer han tillbaka och klappar till gitarristen. Efteråt blev det massor av bråk och de fick hålla fast honom tills vakterna kom. Sedan blev han uttagen ur lokalen, säger vittnet och fortsätter:

– Det gick så fort. Sedan blev det väldigt stimmigt och bråkigt. Folk undrade vad fan som hände.

Attacken skedde runt 20-tiden på kvällen. Efter att bråket avstyrts slutförde Cunts & Pricks sin konsert utan Max Lorentz.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag