Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV4-parets dröm – planen för familjen

Så föll Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal för varandra

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal lever ett hektiskt liv med tv-jobb och två barn.

För att få lite andrum mitt i familjepusslet har makarna en dröm: Ett sommarställe på Gotland.

– Det hade varit fantastiskt med ett ställe vi kan vara på under längre perioder, säger Anders Pihblad i en intervju med Gotland just nu.

TV4-profilerna Anders Pihlblad, 53, från ”Nyhetsmorgon” och Henrik Alsterdal, 41, i ”Efter fem” har varit tillsammans i 15 år. I en intervju med tidningen Gotland just nu berättar paret om kärleken till ön och hur känslorna till varandra uppstod.

Anders Pihlblad hade jobbat på kanalen sedan 1997 när Alsterdal började 2003. Men det kom att dröja innan det sa klick på jobbet.

– Jag hade försökt prata med Henrik några gånger. Men om jag ska vara ärlig tyckte jag mest att han var dryg, säger Anders Pihlblad till tidningen.

”Vågade gå fram och prata”

De hade båda varit på samma kanal en längre när tycke sakta men säkert började uppstå. Gnistorna tog ordentlig fart på en maskeradfest som TV4 anordnat. 

– Det var en fest med bad-och båttema. Det var under min mest vältränade period och jag klädde ut mig till livräddare ur programmet Baywatch. Jag kom från en förfest och vågade gå fram och prata med Henrik, berättar Anders för Hela Gotland.

Letar sommarhus

Sedan festen har de hållit ihop. 2012 gifte de sig på Mallorca och i dag har de två barn som bor hos dem varannan vecka. 

Programledarparet drömmer om att köpa ett sommarhus på Gotland, dit de brukar åka flera gånger per år. De håller ständigt ögonen öppna efter objekt till salu.

– Det hade varit fantastiskt med ett ställe vi kan vara på under längre perioder. Vi jobbar i tv-studios som ligger i Stockholm, då är det svårt att bo permanent på Gotland. Men att ha ett ställe här, det vill vi verkligen, säger Henrik. 

Anders kärleksknep

I en tidigare intervju med Hänt delade Anders Pihlblad med sig av sina kärleksknep.

– Vår vardag är som andra familjers med pusslande och logistik. Däremellan hittar vi på roliga saker ihop. Henrik är min tvillingsjäl, säger Anders till tidningen.

– Vi försöker att alltid ha något att se fram emot, före pandemin var det att resa. Nu blir det middagar eller att hälsa på i min gamla hemstad Norrköping. Sedan är det kul att överraska varandra.

Hanna Hedlunds ärliga bild – efter uppbrottet med Martin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.