Matilda och Sami Nikula får snart sitt tionde barn.Matilda och Sami Nikula får snart sitt tionde barn.
Matilda och Sami Nikula får snart sitt tionde barn.

TV4-paret väntar sitt tionde barn

Publicerad

Familjen Nikula är tillbaka i höstens säsong av "Familjen Annorlunda".

Snart får de dessutom tillökning med ett nytt barn, avslöjar de i veckans avsnitt.

– Jag är med barn. Det var inte planerat, säger mamma Matilda i programmet.

Matilda Nikula, 33, och Sami Nikula, 45, har redan nio barn tillsammans. Men i den nya säsongen av Sjuans "Familjen Annorlunda" väntar de ännu ett. De ger beskedet till sin samlade barnskara i torsdagens avsnitt.

– Är det någon av er som tycker att det är jobbigt med nya syskon?, frågar pappa Sami Nikula inledningsvis och möts av ett rungande "jaaaa!".

 

LÄS MER: TV4-familjen har fått sitt tionde barn 

 

När de sedan berättar att familjen väntar tillökning nästa år är det med blandade reaktioner från barnen.

– Det känns inte bra att få ett syskon till. Mamma lovade efter Aulis att ”nu blir det inga fler syskon”. Sen kom Sia och då sa jag ”Hur gick det med att hålla sig?”. Och sen ska det komma en till, säger storasyster Stella.

"Vi är ganska många nu"

Äldsta dottern Emilia blir däremot bara glad av beskedet.

– Jag vill ha fler syskon. Vi är ganska många nu, så vi kan lika gärna vara dubbelt så många, säger hon glatt.

Mamman Matilda berättar i avsnittet att hennes graviditet inte var planerad.

– Jag är med barn. Det var inte planerat, säger hon. Men hon får genast svar på tal av Sami:

– Jo, för mig var det planerat. Jag hade bestämt att vi skulle ha en till.

 

LÄS MER: Paret från "Familjen Annorlunda" skiljer sig 

 

Av alla Matilda och Sami Nikulas barn är sex – snart sju – av dem gemensamma. När paret träffades hade Matilda redan dottern Stella, medan Sami hade barnen Max och Emilia sedan tidigare.

Den nionde säsongen av "Familjen Annorlunda" följer familjen Nikula, familjen Pettersson och familjen Zeeck. Programmet sänds torsdagar klockan 20.00 på Sjuan. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag