TV4-mammans ilska efter nakenbilderna

Mirka Norrström har sedan några veckor tillbaka tagit emot texter och sexbilder från en okänd person på Instagram. Foto: Privat
Hon har polisanmält det hela, men har fått besked att någon förundersökning inte kommer att inledas. Foto: Privat

Mirka Norrström, känd från ”Familjen annorlunda” trakasseras av en okänd person som skickar texter, bilder och onanifilmer till henne på Instagram.

13-barnsmamman berättar på sin blogg att hon har polisanmält trakasserierna – men förundersökningen är redan nedlagd.

– Jag tänker på mina döttrar. Jag vill visa dem att det inte är okej.

Textmeddelandena, bilderna och filmerna började komma för någon vecka sedan i samband med att första avsnittet av TV3-programmet ”Trolljägarna” sändes. 

– Just i första avsnittet tog de upp folk som har fått just sådana här bilder. Och då började det. Först med text och sedan med bilder, och det bara fortsatte, berättar Mirka Norrström.

Efter den första kontakten började den okända personen höra av sig allt mer frekvent.  Den tidigare TV4-mamman fick texter eller bilder minst en gång varje kväll.

– I början svarade jag bara för att få ett humm om vad det var för människa och för att visa att jag inte var intresserad. Men så slutade jag svara helt. Jag anmälde kontot, men jag tog inte bort honom eller blockerade honom, för jag ville ändå ha bevismaterialet. 

Den okända personen ska enligt Mirka Norrström även ha skaffat ytterligare ett konto som denne hör av sig från. Nyligen skickades en video där personen onanerar.

 

 

En stor anledning till att Mirka Norrström har valt att polisanmäla är för att visa sina döttrar att beteendet inte är okej. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Polisanmälde – men blir ingen förundersökning

Tv-mamman har dessutom blivit kontaktad av en följare som ska ha råkat ut för samma person.

Efter några dagar gjorde Mirka Norrström en polisanmälan – men fick snabbt ett svar om att en förundersökning inte skulle inledas.

Polisen menar att brottet inte kommer gå att utreda, då förundersökningen inte kommer leda fram till en skälig misstänkt person.

– Jag förstår ju delvis att de inte har en massa resurser och pengar att lägga på sådant här, men jag tänker på mina döttrar. Det är därför jag först och främst valde att anmäla, för jag tänker på dem. Jag vill visa dem att det inte är okej, och att man någonstans liksom får sätta stopp på det. 

Varför personen har valt att börja trakassera just henne är oklart.

Nyligen vaknade tv-mamman också att av personen ringde henne via Instagram. Det fick fem-sex signaler, men Mirrka Norrström svarade inte.

– Det tyckte jag var lite obehagligt, det kom lite för nära, berättar hon.

 

 

Mirka Norrström med familjen 2013 – då väntade hon sitt tolfe barn. Foto: ROBBAN ANDERSSON

Genomförde omfattande operation

För ensamstående 13-barnsmamman handlar livet just nu annars mycket om att få vardagen att gå ihop.

Tidigare i år gjorde hon en stor bukoperation, som hon ännu inte är helt återställd från.

Som ensamstående har hushållsarbetet och allt runt barnen gjort att Mirka Norström fått problem med ryggen – just för att magmusklerna orsakat problem.

– Jag gjorde en stor bukplastik och sydde ihop mina separerade magmuskler som jag har haft problem med efter alla graviditeter. Jag kommer inte kunna träna än på ett par månader till exempel, mer än enklare promenader och så där. Men jag kan i alla fall sköta hushållet själv nu. Så det är att skynda långsamt, men det blir bra.

Mirka Norrström och dåvarande maken Peter Norrström har varit med i fem säsonger av TV4-programmet och var med första gången 2010.