Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4 klippte bort Runar ur Carolas program

Sångerskan vägrade nämna Runar Sögaard vid namn – och TV4 har aktivt klippt bort ex-maken. "Det känns bättre att säga min sons pappa", säger Carola.Foto: TV4

Stämningen blev för mycket för Carola som brast i gråt i gårdagens "Så mycket bättre".

Sångerskan vägrade nämna Runar Sögaard vid namn – och TV4 har aktivt klippt bort ex-maken.

– Det känns bättre att säga min sons pappa, säger Carola.

I kvällens "Så mycket bättre" berättade Carola Häggkvist flera tidigare okända berättelser, i sitt 30 minuter extra långa program.

– Jag känner mig jättehedrad av det. Det var en fullspäckad dag. Det har det varit för alla, men jag sa "jag kommer att ta upp tempot lite grann". Och det blev väldigt mycket samtal och bra frågor. Kul på alla sätt och vis. Sen har jag hållit på länge, det har varit mycket i ens liv, säger hon om programmet.

De andra artisterna sparade inte på krutet när de hyllade stjärnan.

Och efter Orups version av klassikern "Främling" rann tårarna på Carola som sa att hon önskade att artistkollegan skulle spela den på hennes begravning.

I ny relation med man

– Ja. För att jag tycker att han gjorde en excellent version av den. Och den är en så stor del av mitt liv. I samband med att pappa gick bort hade han skrivit hur han ville ha sin begravning. Det är väldigt bra, fint att göra det. Sen kan man uppdatera det om man vill ha andra låtar, säger Carola.

– De får jättegärna spela original-"Främling" på efterfesten, tänkte jag säga, på minnesgudstjänsten, haha. Men jag tycker Orups version passar i dag.

I torsdags kunde Expressen berätta att stjärnan numera befinner sig i en relation med en ny man.

– En fantastisk, fantastisk, sa hon.

Ingen nämnde Runars namn

Men när stjärnan i programmet fick frågor om sin exman, Runar Sögaard, som hon skilde sig från år 2000 och har en 16-årig son tillsammans med, vägrade hon ta hans namn i sin mun.

Relationen mellan Carola och Runar har sedan skilsmässan varit frostig. 2012 skickade Runar in en stämningsansökan till Nacka tingsrätt, i vilken han krävde att ensam få vårdnaden om sonen.

– Det känns bättre att säga min sons pappa, det gör det. För mig känns det bättre, säger Carola Häggkvist.

– Ingen annan nämnde hans namn, heller. För mig är han min sons pappa.

Tidigare i veckan berättade Expressen att Runar dömts till två månaders fängelse för bokföringsbrott.

"Hörs inte så mycket"

"Självklart anser jag att domen är mycket märklig! Rätten anser att det gjorts med uppsåt av mig trots att redovisningsbyrån under ed vittnade och berättade att det var deras fel på grund av personalproblem och personalbrist", skrev han i ett mejl till Expressen.

Carola Häggkvist och Runar har ingen relation i dag och talar mycket sällan med varandra.

– Vi hörs inte så mycket. Amadeus har blivit så pass stor, det känns skönt att kunna ta saker direkt med vad sonen vill. Han har så pass mycket självkänsla och trygghet i sitt liv att han klarar att stå upp för sig själv. Både inför mig och sin pappa, säger Carola Häggkvist.

Kan inte föra sin talan

På TV4 säger man att det var ett aktivt val att inte ge Runar Sögaard utrymme i programmet.

Man har flera gånger under säsongen klippt bort sekvenser där deltagarna pratar om en tredje part som inte kan försvara sig.

– Vi vill inte så ansvariga för någon som inte kan föra sin talan. Det blir knepigt. Vi har ju ingen programledare som styr programmet. Det kan bli fritt fall, säger Martin Nygren, exekutiv producent på kanalen.

Så det fanns material med Runar som inte togs med?

– Det fanns några grejer, men kanske inte i hennes program. Tidigare har saker med Carola kommit upp som vi kommit överens om att inte ta med, säger Martin Nygren.

Var det ett medvetet val att hålla Runar helt borta?

– Rent allmänt tar vi inte med sådant. Vi väljer att gärna inte ta med en tredje person, om inte Carola heller själv vill det, så kan vi klara oss utan det, säger Martin Nygren.

Expressen har sökt Runar Sögaard.