I onsdagens avsnitt av ”Sveriges mästerkock” står det klart vilka två amatörkockar som tar sig vidare till final i matlagningstävlingen.
Gabriel Jonsson, 30, lyckas kamma hem den första finalplatsen – vilket innebär att Emilia Nilsson, 21, och Wichudaporn Chaiyasaeng, 36, gör upp om den andra platsen i en mystisk elimineringsduell.
Fram rullas två trälådor med tävlingens ingredienser.
– Jag känner ingen doft ingenting, man kan inte ana vad som är där inne, säger Emilia Nilsson i programmet tills locket lyfts och hon konstaterar:
– Inälvor.
Utmaningen bjuder på inälvor av olika slag – från kycklinglever till lammtestikel – och varken Emilia eller Wichudaporn har tidigare lagat mat på dessa ingredienser.
– Jag tar lever det är det jag mest är bekväm med, säger Emilia i programmet.
Medan Wichudaporn tar ut svängarna något mer genom att laga ravioli på kycklinglever och lammtestikel.
– Jag kommer göra allt för att det här ska smaka bra ihop, säger Wichudaporn i programmet.
Inälvsmat imponerar i ”Sveriges mästerkock”
I takt med att klockan tickar ökar spänningen.
– Det är en finalplats så nära, man vill ju det här nu, säger Emilia i avsnittet.
När tiden tagit slut kliver juryn, bestående av Markus Aujalay, Mischa Billing och Danyel Couet, in för att bedöma resultatet.
Och i synnerhet Mischa Billing är imponerad.
– Det här trodde jag aldrig att jag skulle säga i tv, men alltså testikel, säger hon i avsnittet och tillägger:
– Med vitlök, timjan och det här brynta smöret och den här mjällheten är den outstanding god.
Både Emilia och Wichudaporn imponerar på juryn.
– All heder åt båda. Men det känns ändå som vi enats om vem som dragit ett något längre strå i det här läget, säger Markus Aujalay i programmet.
Varpå Wichudaporn tituleras vinnare och blir den andra finalisten i säsongens upplaga av ”Sveriges mästerkock”.