Benjamin Ingrosso i Nyhetsmorgon Foto: TV4Benjamin Ingrosso i Nyhetsmorgon Foto: TV4
Benjamin Ingrosso i Nyhetsmorgon Foto: TV4
Jesper Börjesson ber om ursäkt i Nyhetsmorgon Foto: TV4Jesper Börjesson ber om ursäkt i Nyhetsmorgon Foto: TV4
Jesper Börjesson ber om ursäkt i Nyhetsmorgon Foto: TV4
Pernilla WahlgrenPernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren

TV4-Jesper ber om ursäkt – efter orden om Ingrosso

Publicerad

I en intervju med "Nyhetsmorgon" berättar Benjamin Ingrosso elaka kommentarer.

Plötsligt konfronterar han Jesper Börjesson om en tweet som TV4-profilen skrev när sångaren var 13 år gammal.

– Jag ber i så fall tiofalt om ursäkt, säger Jesper Börjesson i "Nyhetsmorgon".

Artisten Benjamin Ingrosso är uppvuxen i rampljuset med två kända föräldrar – Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso. I en intervju i TV4:s "Nyhetsmorgon" berättar sångaren hur hans liv påverkats av offentligheten.

–  Det är jättekul när folk kommer fram och är snälla men sedan finns det också en nackdel och det är allt hat och att alla ska ha en förutfattad mening om en. Att det skrivs elaka saker, säger han i programmet.

Jesper Börjesson frågar då vad den vanligaste förutfattade meningen om Benjamin Ingrosso är.

– Antingen är det att jag är väldigt dryg, otrevlig och tycker väldigt bra om mig själv, säger Benjamin Ingrosso.

 

LÄS MER: Benjamin Ingrosso: Därför tog det slut 

 

Sedan tar intervjun en oväntad vändning när sångaren konfronterar Jesper Börjesson.

– Jag vet faktiskt att du skrev en grej, säger han.

– Jag?! Har jag skrivit någonting?, säger en förvånad Jesper Börjesson.

– Ja, det här är ju länge sedan. Då skrev du en grej om att "jag aldrig har sett något käckare  men sedan kom Benjamin".

– Men det var ju med kärlek, svarar Jesper Börjesson.

Benjamin Ingrosso säger att allt är lugnt i dag.

– Men i den åldern.... Är man är liten, då kan man tänka fel. Jaha, är det fel att vara käck?

Då ber Jesper Börjesson om ursäkt:

– Ja det förstår jag. Jag ber i så fall tiofalt om ursäkt. Det är intressant, man måste verkligen tänka sig för när man skriver saker. "Käckt" i det här fallet var bara positivt menat från min del, säger Jesper Börjesson.

Benjamin Ingrosso är nöjd:

– Men vad kul. Det är väl liksom att folk tycker att man har åkt på en räkmacka just för att jag kommer från två kända familjer. Och det är viktigt som låtskrivare och artist i den här branschen att man får visa att jag har lärt mig själv. Det är ju inte tack vare dem. Det är det jag försöker bevisa hela tiden. Det är väl det som är kämpigt.

Pernilla Wahlgren kritik – efter inlägget om sonen Benjamin Ingrosso

Jesper Börjesson ska nu tänka över hur han skriver på sociala medier.

– Det var otroligt bra att du tog upp det. Vad glad jag blir att du gjorde det. För det understryker vikten av att man faktiskt tänker på hur det man skriver uppfattas. För ett ord kan uppfattas på olika sätt, säger han och fortsätter:

– Jag lovar och svär att jag i framtiden aldrig ska skriva något som kan tolkas på ett annat sätt.

Samtidigt riktar Pernilla Wahlgren kritik mot hur vuxna kommenterar barn i de sociala medierna.

"Som vuxen får man bara försöka ta det och tänka att alla kan inte gilla en men som barn är det inte lika lätt att läsa elaka kommentarer utan att ta åt sig eller bli ledsen. Jespers inlägg i sig kanske inte var så elakt eller elakt menat men det som händer när vuxna människor gör sig 'lustiga' på barns bekostnad är att de sänder signaler till andra att det är 'okej' att  'skoja' om barn – och så är drevet i gång", skriver Pernilla Wahlgren i sin blogg och fortsätter:

"I det här fallet så startade det en en serie med direkt elaka kommentarer om Benjamin. Saker som man inte ska behöva läsa om sig själv när man är 13 år,  en ganska känslig ålder dessutom".

 

LÄS MER: Benjamin Ingrossos flört med Madonnas dotter 

 

Pernilla Wahlgren skriver också att hon är stolt över att hennes son vågade ta upp frågan med Jesper Börjesson.

"Och faktiskt fick honom att tänka till, att vi måste ta ett ansvar som vuxna vad vi skriver på sociala medier".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag