Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4 i krismöte efter kollegernas kritik

Det var i mitten av november som flera tidigare medarbetare riktade stark kritik mot arbetsmiljön i "Äntligen hemma" och Martin Timell.Foto: Mikael Sjöberg
Lulu Carter.Foto: Marie-Therese Karlberg
Björn Christiernsson.
Bosse Rappne.Foto: Ylwa Yngvesson

Lulu Carter, Björn Christiernsson och Bo Rappne kritiserade tidigare i höstas arbetsmiljön i "Äntligen hemma" och Martin Timell.

Efter anklagelserna har nu TV4 hållit ett krismöte med Rappne.

– De har tagit tag i allting och vill göra det på ett bra sätt, säger han.

Det var i mitten av november som flera tidigare medarbetare riktade stark kritik mot arbetsmiljön i "Äntligen hemma" och Martin Timell.

Lulu Carter och Björn Christiernsson, som båda två medverkat i programmet, berättade bland annat om en ständigt överhängande rädsla att bli av med jobbet.

– Vi visste allihop att i slutändan var det Martin som bestämde det mesta. Ut med den, in med den, bort med den. Det var obehagligt när någon plötsligt försvann, sade Lulu Carter då.

Martin Timell slog då ifrån sig anklagelserna.

– Det här är fullkomligt vansinnigt. Jag har ingenting med det här att göra. Det är TV4 som bestämmer allting. Jag bestämmer ingenting. Jag har aldrig någonsin lagt mig i valet av programledaren och har inte den makten, sade han då.

TV4 har därefter hållit krismöten med Bosse Rappne och produktionsbolaget Meter efter anklagelserna.

 

LÄS MER: Lulu Carter: "Jag har mardrömmar"

 

Bo Rappne: "Sådant här tar tid"

Rappne vill inte berätta vem som tog initiativet till mötet, men säger att de tagit tag i problemet efter all uppståndelse.

– De har börjat sitt arbete med det som ni skrev om tidigare, så det är bra, säger Bosse Rappne och fortsätter:

– De har tagit tag i allting och vill göra det på ett bra sätt. Det känns bra, förhoppningsvis så blir det jättebra. Det viktiga är att allt utvecklas och blir bra i slutändan. Sådant här tar tid, så är det.

Martin Timell känner inte till något möte.

– De har säkert haft ett möte och pratat med varandra eller talat i telefon, men jag pratar med Bosse hela tiden, vi löser det här på vår kant, säger Martin Timell.

 

LÄS MER: Martin Timell svarar på kritiken från Carter

 

TV4 vill inte säga vad som sades på mötet eller ens bekräfta att det ägt rum.

– De möten som sker mellan oss och produktionsbolagen, och internt på produktionsbolagen, och internt hos oss på TV4, de för vi internt och mellan oss. Det är ingenting som vi kommenterar eller tar via media, säger TV4:s exekutiva producent Frida Olsson.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.