Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4 gör om ”Idol” – deltagarna uppträder från hotellrummen

Ändringarna i "Idol 2020" – Nikki Amini berättar
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nikki Amini är uppröd efter TV4:s hantering.Foto: OLLE SPORRONG
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Tidigare i veckan stod det klart att TV4:s ”Idol”-deltagare Caspar Camitz, 25, drabbats av coronaviruset. 

Nu har också Affe Hagström, 21, och Nadja Holm, 22, smittats. Även Herman Silow, 23, har smittats av covid-19, bekräftar Pär Lernström i TV4:s ”Efter fem”.

– I grunden handlar det om att det här är felhanterat från start, säger ”Idol”-jurymedlemmen Nikki Amini.

I ett pressmeddelande meddelar TV4 att kvällens program kommer sändas från idolernas hotellrum.

Coronapanik råder i ”Idol” efter förra veckans avhopp från Caspar Camitz. Produktionen ska ha förbjudit deltagarna från att umgås med varandra – och från att träffa familj och vänner. Mellan repetitionerna sitter deltagarna på sina hotellrum, ensamma. 

– Det innebär i praktiken att 13 ”Idol”-deltagare sitter frihetsberövade på sina hotellrum. Flera av dem mår jättedåligt och får panik av att sitta instängda, säger en källa till Aftonbladet. 

Under fredagen stod det klart att ytterligare tre deltagare smittats. 

”Vi kan bekräfta att ytterligare två idoler Affe Hagström och Nadja Holm har testats positiva för covid-19. Samtliga tävlande mår bra efter omständigheterna”, skriver ”Idol” på Instagram.

I TV4:s ”Efter fem” bekräftar ”Idol”-programledaren Pär Lernström att deltagaren Herman Silow, 23, har testats positiva för coronaviruset. 

Deltagaren Affe Hagström uppger för Dagens Nyheter att ”Idolerna” kan ha tagit för lättvindigt på det. 

– Nej, jag tror vi kan ha varit lite slappa. Framför allt i sändning, när känslorna tar över. Det är lätt att glömma i stunden. Men nu är det som det är, vi får bättra oss efter detta.

Uppträder från rummen

I ett pressmeddelande meddelar TV4 att den första fredagsfinal kommer att bli av – men att idolerna kommer uppträda från sina hotellrum.

– Det pågår en pandemi i världen och det är inte på något sätt läge att chansa. Det är därför vi valt att besluta oss för att alla framträdanden i kväll kommer att göras från deltagarnas rum där de just nu sitter isolerade. Så en historisk och annorlunda kväll väntar, men som alltid i det här programmet så är målet detsamma, att fortsätta få leva drömmen om att bli en stjärna, säger programledaren Pär Lernström i pressmeddelandet.

Vidare i pressmeddelandet framgår att Pär Lernström och juryn kommer att befinna sig i studion med idolerna på länk.

– I de här speciella tiderna ser vi fram emot att bjuda in tittarna till en härlig Idolkväll på ett helt nytt sätt. Våra idoler, jurymedlemmar, programledare och produktionen ska känna sig trygga. Därför väljer vi att genomföra kvällens fredagsfinal på det här sättet. Alla Idoler är i karantän efter att några av dem har testats positivt för Covid-19. Det är en av de nödvändiga åtgärder som görs för att minska smittspridning, säger Malin Knave, exekutiv producent på TV4, i pressmeddelandet.

https://www.instagram.com/p/CFjWwvhhzT5/?igshid=14dldjfv51kr8

Nikki Amini: ”Någon som har tabbat sig”

Enligt uppgifter till Aftonbladet har ”Idol”-produktionen klargjort för deltagarna vad det kan innebära om de är sjuka och träffar andra människor på deras fritid.

Men trots de hårda riktlinjerna har tre deltagare smittats, och jurymedlemmen är Nikki Amini är kritisk.

– Jag känner väl så här, jag gillar TV4, men någonstans slutar jag aldrig fascineras över deras oförmåga att jobba mer proaktivt, vi lever i en rådande pandemin så det här borde hanterats från start. Man borde ha tagit till åtgärder som antagligen kommer sättas på plats nu, när topp 22 var uttagna. Så just nu handlar det om att släcka bränder, säger Amini.

Vad tror du om finalen i kväll? 

– Jag vet inte hur stämningen kommer vara, jag har inte fått någon information. Jag antar att det beror på att man in i det sista försöker hitta en lösning. Jag tycker att det är trist att det hamnar i en sån här situation när jag vet hur mycket hela produktionen har jobbat för att få ihop den här Idol-säsongen. 

När Expressen pratar med deltagarna Paulina Pancenkov och Simon Karlsson säger de så här om kvällens final: 

”Jo, alltså själv tycker jag att det suger.. men vi gör ju de här för allas bästa. Jag var så exalterad över att få stå på scen,” skriver Paulina i ett meddelande på Instagram. 

”Självklart är det tråkigt att vi inte får stå på den stora scenen, som vi har längtat”, skriver Simon.

Expressen söker TV4. 

Idol-Niklas svarar på kärleksfrågan alla ställer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.