Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV4-deltagare dömd till fängelse för narkotikabrott

Väskan som beslagtogs av polisen i december 2020.
Foto: Polisen

En deltagare i ett populärt underhållningsprogram dömdes i november 2021 för narkotikabrott – något som Nyheter24 var först med att rapportera.

I en kommentar till Expressen skriver TV4 att de inte kände till domen eftersom den föll efter medverkan.

Just nu avtjänar personen sitt straff på åtta månaders fängelse.

En deltagare i ett underhållningsprogram på TV4 dömdes i november 2021 till åtta månaders fängelse för narkotikabrott, något som uppmärksammades först av Nyheter24.

I förundersökningsmaterialet som Expressen tagit del av framgår det att personen greps på ett tåg i december 2020, misstänkt för att ha transporterat 1, 5 kilo cannabis i sin väska i överlåtningssyfte från en svensk stad till en annan.

Efter gripandet erkände personen i polisförhör sig skyldig till narkotikabrott.

Vidare i domslutet går att läsa att personen hävdar att hen transporterat partiet i uppdrag åt en annan person, men då i tron om att det rörde sig om ”industrihampa” och inte marijuana.

I november 2021 dömdes tv-deltagaren till åtta månaders fängelse för narkotikabrott, och avtjänar nu sitt straff på anstalt.

Personen i fråga är även dömd för tidigare ringa brott.

Väskan innehöll 1,5 kilo cannabis förpackat i påsar.
Foto: Polisen

TV4: Domen föll efter medverkan

Ärendet har varit pågående i nära anslutning till inspelningen av tv-programmet.

I en kommentar till Expressen skriver programmets exekutiva producent på TV4 att de inte kände till domen eftersom ”den föll efter hens medverkan”.

Producenten berättar att bakgrundskontroller görs på samtliga deltagare.

”Vi utför kontroller i belastningsregistret om tidigare domar. I en castingprocess är det alltid en samlad bedömning av flera olika faktorer som avgör om vi går vidare med en deltagare eller inte”.

Expressen har också varit i kontakt med den tilltalades advokat som säger att ärendet är avslutat och vill inte kommentera det vidare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.