Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4-chef försvarar beslutet om Bard

Foto: /IBL / /IBL
Viveka Hansson, TV4-chef. Foto: OLLE SPORRONG

Det stormar kring TV4 och kanalens beslut att låta Alexander Bard sitta kvar i "Talang"-juryn.

Ett upprop har startats på internet för att få Bard sparkad, men nu tas kanalens beslut i försvar av TV4-chefen Viveka Hansson.

"Takhöjden i samhällsdebatten är helt fundamental för ett samhälle. Den måste värnas även när det skaver illa", skriver hon i ett inlägg på Facebook.

I ett upprop kräver tiotusentals personer att TV4 sparkar Alexander Bard från "Talang"-juryn.

Detta efter Bards uppmärksammade uttalanden på sociala medier i samband med Metoo-rörelsen under hösten.

 

LÄS MER: Stjärnförfattarens attack mot Alexander Bard 

 

En som skrivit på uppropet är stjärnförfattaren och "På spåret"-deltagaren Denise Rudberg.

"Varför vill TV4 låta en profil som grovt kränker andra människor fronta ett av sina större underhållningsprogram? Jag hänger inte med", skrev hon i ett inlägg på Instagram som avslutades med hashtaggen #bortmedbard.

TV4-chefen försvarar kanalens beslut

Men trots protesterna har TV4 låtit Alexander Bard sitta kvar i juryn. Ett beslut som nu försvaras av kanalens programdirektör Viveka Hansson, tidigare editionschef på Expressen.

"Våra Tv-rum måste klara av en och annan Alexander Bard. Jag tror ingen på allvar skulle uppskatta motsatsen. Och jag delar oron för att tv-chefer, ansvariga på bibliotek, förlag eller tidningar i sin iver att göra rätt går för långt i att stänga av fönster eller rensa i arkiv. Vi måste hålla huvudet kallt lite inför olika kampanjer och bojkotter", skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Viveka Hansson menar att takhöjden i samhällsdebatten är fundamental för ett öppet samhälle och att den takhöjden måste hålla även när det skaver illa.

 

LÄS MER: Kollegans utspel efter kommentaren från Bard

 

"Nu är det som sagt Alexander Bard som ska bort enligt ett upprop. Jurymedlemmar i tävlingsprogram byts ut då och då, inget konstigt med det. Men det är rätt av producenten Lotta Andersson och TV4 att hålla emot", fortsätter Viveka Hansson.

Hon skriver också att hon tycker att Bard skrivit saker som är motbjudande och att det inte betyder att TV4 legitimerar det han skrivit.

"Men om TV4 enbart skulle låta människor ta plats i rutan vars åsikter och handlingar rimmar med företagets egna värderingar och är prövade på förhand skulle vi få en väldigt trång tv-värld. Så vill väl egentligen ingen ha det", skriver Viveka Hansson.

Annons:
Expressen Refunder Miami

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!