Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG

TV4 bryter tystnaden – avslöjar dramat i "Idol"

Publicerad

TV4 bryter tystnaden och berättar för första gången om röstningssiffrorna i "Idol". 

I semifinalen skilde det bara en promille mellan Hanna Ferm och Chris Kläfford, enligt kanalen.

– Mig veterligen är det första gången vi kommunicerar en röstningssiffra inför en final, men det är oundvikligt inför den jämnaste finalduellen någonsin. I semifinalen skilde det alltså endast en promille mellan Hanna och Chris. Det är upplagt för en rysare, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.

Förra året var det tre finalister som gjorde upp om att bli "Idol 2016". Det året tävlade Charlie Grönvall, Rebecka Karlsson och Liam Cacatian Thomassen i Globen.

Kort efter att förra veckans semifinal inleddes meddelade programledarna Gina Dirawi och Pär Lernström att bara två idoler går vidare till finalen i Globen, som sänds på TV4 under lördagen. 

Därmed var det tre kvarvarande idolerna, Chris Kläfford, Hanna Ferm och Gabriel Cancelas, förhoppningar krossade om att alla tre skulle gå vidare till final. 

 

LÄS MER: Stjärnan slår tillbaka efter elaka påhoppen

 

Chris Kläfford: "Så mycket känslor just nu"

Foto: OLLE SPORRONG

När röstningen stod klar blev det Gabriel Cancela som tvingades lämna Idol. 

– Det är så mycket känslor just nu. En sån här resan gör vi bara en gång och jag är så glad att jag har fått göra det här med er och de andra idolerna, sa Chris Kläfford efter förra veckans utröstning. 

Inför finalen i Globen är det ruggigt jämnt mellan finalisterna Hanna Ferm och Chris Kläfford. 

Finalen sänds under fredagen kl 20:00 på TV4. 

 

LÄS MER: "Ensam hemma"- stjärnan gift i hemlighet

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag