Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV4 bryter samarbetet med Anders Öfvergård

TV4 bryter med ”Arga snickaren” Anders Öfvergård.
TV4 bryter med programledaren Anders Öfvergård.
Foto: LINUS NILSSON / TV4
TV4:s programdirektör Viveka Hansson säger att det är ett ”tungt beslut” att bryta med Öfvergård.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

TV4 bryter med den kände programledaren Anders Öfvergård efter agerandet på en ”Robinson”-personalfest i Karibien.

Expressen har tidigare kunnat berätta om hur TV4-profilen, känd som ”Arga snickaren”, höjde rösten mot och brottades med en kvinnlig kollega när hon försökt hindra honom att köra rattfull.

– Det här är ett tungt beslut, det handlar om en person som betett sig oacceptabelt men också är uppskattad, säger TV4:s programdirektör Viveka Hansson.

TV4 bryter samarbetet med programledaren Anders Öfvergård, känd från program som ”Arga snickaren”, ”Fuskbyggarna” och ”Robinson” för att nämna några få.

Det efter att TV4-profilen enligt Expressens uppgifter ska ha agerat våldsamt mot en kvinnlig kollega på en personalfest.

Händelsen inträffade under slutfesten för produktionen av ”Robinson” i Dominikanska Republiken i Karibien. Anders Öfvergård, som var berusad, ville köra i väg med en så kallad UTV, ett slags fyrhjuligt terrängfordon. Han ville åka tillsammans med en annan berusad kollega.

De blev då stoppade av kvinnan, enligt uppgifterna. I samband med det höjde Anders Öfvergård rösten mot kvinnan, tog tag i hennes handleder och ”inledde en brottningsmatch”, enligt Expressens uppgifter.

”Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen. Det var inte okej av mig och jag är ledsen för det”, har Anders Öfvergård skrivit i ett sms till Expressen.

TV4 bryter med Anders Öfvergård

Nu uppger TV4 att de avser bryta sina samarbeten med Anders Öfvergård. Utöver ”Robinson” var Anders Öfvergård också aktuell med programmen ”Sveriges värsta bilförare” och ”Anders och våldet” i kanalen.

– Vi ser allvarligt på det som skett, och kommer i nuläget inte att gå in i nya planerade produktioner med den här profilen, säger programdirektör Viveka Hansson på TV4.

– Det här är ett tungt beslut, det handlar om en person som betett sig oacceptabelt men också är uppskattad, och tyvärr kan jag inte vara mycket mer detaljerad än så av respekt för alla inblandade.

”Anders och våldet” börjar sändas tisdagen den 21 september. ”Sveriges värsta bilförare” skulle inleda sin nya säsong 2022, men efter anklagelserna valde TV4 att lyfta Anders Öfvergård från programmet.

”Sveriges värsta bilförare” skulle inleda sin nya säsong 2022.
Foto: TV4
Efter anklagelserna valde TV4 att lyfta Anders Öfvergård från programmet.
Foto: TV4
TV4 har tagit bort bilder och reklamer med Anders Öfvergård.
Foto: TV4

Redan inspelade program ska sändas

”Robinson 2022”, som spelades in i Karibien, har planerad premiär våren 2022.

Sen tidigare har TV4 tagit bort bilder och reklam med Anders Öfvergård.

Viveka Hansson menar dock att de program med profilen som redan är inspelade och publicerade kommer att fortsätta sändas i tv-rutan.

– Det ligger stora insatser bakom de berörda produktionerna som gjorts av såväl personal som medverkande, och det arbetet ska inte behöva ha skett förgäves, säger Hansson.

2016 kom beskedet att Anders Öfvergård lämnade Kanal 5 för konkurrenten TV4 efter åtta år. Utöver att leda program har han också varit deltagare i flera satsningar, bland annat ”Let's dance” och ”Sveriges mästerkock VIP”.

Expressen har sökt Anders Öfvergård.

Känd TV4-profil angrep kvinnlig kollega på fest

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.