Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4 behöver en plan B – det här är bara pinsamt

1 / 7

Det börjar med medeltidslajv, och slutar med porrstön och en dansbandskung som gör ”fuck you” mot kameran.

En pinsammare premiär för ”Så mycket bättre” går faktiskt inte att tänka sig. Det har utan tvekan blivit dags för TV4 att tänka om.

Vi kan börja med den goda nyheten: Eric Gadd sitter på en nostalgisk låtskatt med hits som man faktiskt vill höra igen. 

Så över till den dåliga: Han har inte så mycket till historia, och i brist på gripande bitar ur livet, har TV4 överkompenserat med konstig stämning. 

Det är begripligt att det åtta år efter programmets start har blivit svårt att hitta passande artister: En del av vår allra mest folkkära legendarer vill alls inte ställa upp, och personerna som både sitter på en fantastisk livsberättelse och en rejäl trave hits, börjar väl helt enkelt ta slut.

Med andra ord har det blivit dags att utforma någon form av plan B, för tillfällena då artisten kanske levt ett helt normalt liv. Som Eric Gadd, vars svåraste livsfas tycks ha varit den där skrivkrampen på nittiotalet.

Så man tänkte och tänkte. Men i stället för att på allvar förlänga livsländen på formatet, så landade TV4 uppenbarligen i beslutet att göra premiären så pinsam som möjligt. Genom att bland annat låta Linnea Henriksson välja aktivitet på Gadds dag. Hon slår till på ett ”Game of thrones”-lajv, varpå majoriteten får något deppigt i blicken. Christer Sjögren vägrar huvudbonad, ”nej, nä” – ”man vill ju inte se ut som en hovnarr”, medan Eric Gadd gör ett försök att behålla åtminstone något av sin nittiotalskredd genom att beskriva den påtvingande oufiten som ”color blockning, early Gaultier”. Därefter nobbar han skeptiskt de medeltida kvidande instrumenten och summerar med ett ”det är så jävla dumt”. 

Plus en, på den känslan.

Men vänta det kan faktiskt bli ännu pinsammare! Om produktionen anstränger sig. För strax lanserar TV4 ”Eric Erotic” och bestämmer sig för att åtminstone tre gånger gå ta upp sexstönen i ”Bara himlen ser på”. Är det Gadd själv som flämtar, är det klipp från en porrfilm, är vi säkra på att Gadd är lagom generad eller ska vi köra ljuden en gång till? 

Det blir en gång till. Fast det hade verkligen inte behövts, för då har Christer Sjögren precis rullat runt på golvet och gett långfingret åt kameran: ”Jag trodde inte att jag såg rätt”, säger Linnea skakande av överrumplat skratt, innan TV4 fryser Albin Lee Meldaus småchockat uppspärrade blick. ”Vad ska tanterna säga?” undrar rapparen Stor. Ja, vad ska de säga? Kanske att man kunde ha fyllt de här timmarna med lite mer substans.