TV4 avbryter inspelningen – stormvarning utfärdat

TV4 tvingas avbryta Fångarna på fortet-inspelningarna. Här lämnar Suzanne Reuter fortet.
Foto: Gustav Hallén
Stormvarning är utfärdad mot Fort Boyard

TV4 tvingas avbryta Fångarna på fortet-inspelningarna. 

Stormvarning är utfärdad mot Fort Boyard - och bilder visar hur nya värvningen Suzanne Reuter lämnar fortet.  

Teamet och deltagarna fick evakueras från fortet i en båt. 

– Agneta Sjödin och Gunde Svan var med oss och de deltagare som tävlade, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, efter att de nått fastlandet. 

Under torsdagen informerade TV4 deltagarna i ”Fångarna på fortet” att inspelningarna avbryts. 

Anledningen är en storm som väntas dra in över Fort Boyard redan i morgon fredag. 

När Expressen talar med Jonathan Nordin, exekutiv producent, vid 19.30-tiden på torsdagen har teamet och deltagarna just fått fast mark under fötterna efter en skakig båtfärd från ön. 

Gunde Svan och Agneta Sjödin fanns med på evakueringsbåten som är byggd för att klara de flesta väder. 

– Agneta och Gunde var med oss och de deltagare som tävlade. Resan från fortet gick bra även om det så klart var skakigt. Den franska personalen är mån om att allt ska gå till på ett bra sätt, och vi fick sitta ner i båten rent ut sagt, säger Jonathan Nordin.  

Ön och fortet är nu evakuerat, så när som på en person.

Gunde Svan, producenten Jonathan Nordin och Agneta Sjödin i samspråk.
Foto: Gustav Hallén

– Den enda som jag tror är kvar ska vara en vakt, som stannar över natten och morgondagen. 

Kanalen väntade till torsdagskvällen med att fatta beslutet. Men när prognosen stod fast fanns inga alternativ: man var tvungen att stoppa morgondagens inspelningar.  

– Det drar in en kraftig atlant-storm mot Fouras-området. Fortet är stabilt nog för att stå emot oväder men den typ av storm som nu kommer in är på den nivån att franska säkerhetsteamet har beslutat att avbryta inspelningarna. Det beror främst på att vi inte på ett säkert sätt kan genomföra transporter och vi vågar inte riskera något utan säkerheten går först, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4. 

Oklart hur länge inspelningarna skjuts upp 

Det är oklart hur länge inspelningarna skjuts upp. Än så länge är bara beslut fattat gällande fredagens inspelningar. Totalt rör det sig om två program med tolv deltagare som flyttas fram. Men beroende på vädret - och främst vågorna - kan alltså fler program påverkas. 

– De deltagare som skulle tävlat i fredagens program är informerade och vi jobbar just nu på en krisplan. Vårt franska säkerhetsteam följer noggrant väderläget och vi inväntar vidare information från dem innan vi kan ta definitivt beslut på hur går vidare, säger Jonathan Nordin. 

På bilder ser man hur nya värvningen Suzanne Reuter – som har fått rollen som Madame Fouras – lämnar fortet. 

Runtom på fortet ska information om en orange vädervarning sitta uppsatt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.